Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dvě významné akce na Rychnovsku

Víkendové omezení dopravy  

Nadcházející víkend se na Rychnovsku uskuteční dvě významné akce, které ovlivní dopravu na silnicích v Kostelci nad Orlicí a okolí a v Rokytnici v Orlických horách.
V pátek 24.7.2009 v 18:00 bude odstartována první rychlostní zkouška 2. ročníku "Matrix Rallye". Ta povede přímo ulicemi města Kostelce nad Orlicí. Druhá rychlostní zkouška se pojede ještě tentýž večer po trase Záměl – Kostelec nad Orlicí.
V sobotu 25.7.2009 bude postupně odstartováno dalších 8 rychlostních zkoušek a to na tratích Kostelec nad Orlicí – Lhoty u Potštejna a Peklo nad Zdobnicí  - Rychnov nad Kněžnou, vždy dopoledne a odpoledne po dvou rychlostních zkouškách na každé trati.

Z tohoto důvodu dojde ve dnech 24. července 2009 – 25. července 2009 k úplným uzavírkám silnic č. II/316, III/3161, III/3164, III/3165, III/3166, III/3168, III/3192, III/3193 a místních komunikací v okolí Kostelce nad Orlicí, Doudleb nad Orlicí, Rychnova nad Kněžnou, Vamberku a dalších, kde se závod koná, z důvodu zajištění hladkého průběhu sportovní akce.
Objízdné trasy budou vyznačeny.
V případě jakýchkoli problémů kontaktujte přítomné policisty nebo volejte na bezplatnou linku 158.
Policie ČR zároveň návštěvníky akce žádá, aby respektovali pokynů pořadatelů z důvodu bezpečnosti své vlastní i účastníků soutěže.


Druhou akcí, která se tento víkend na Rychnovsku koná, je tradiční Anenská pouť v Rokytnici v Orlických horách.
Z toho důvodu dojde ve dnech 24. července 2009 – 26. července 2009 k úplné uzavírce silnic č. II/319 a III/3190 v prostorách náměstí  T.G.M. v Rokytnici v Orlických horách. Objízdné trasy budou vyznačeny.
Na každoroční Anenskou pouť v Rokytnici v Orlických horách jsou policisté připraveni. Během všech tří dnů, kdy pouť v Rokytnici v Orlických horách probíhá, budou v obci přítomni policisté z obvodního oddělení i dopravní policie. Dopravní policie bude průběžně monitorovat celkovou situaci. Policisté proto řidiče žádají, aby respektovali jejich pokyny a parkovali pouze na vyznačených parkovištích. Nevhodně zaparkovaná vozidla můžou být odtažena.

Policie ČR návštěvníky Rokytnické poutě varuje před zloději. V zaparkovaných, uzamčených autech nenechávejte zbytečně vystaveny žádné cennosti, drahé předměty nebo osobní doklady, které by lákaly k odcizení. Nespoléhejte ani na to, že věci ukryté v zavazadlovém prostoru auta jsou bezpečně uloženy. Zloději pracují rychle. Dávejte si pozor i na svá příruční zavazadla, se kterými se na akci vypravíte. Davy lidí a tlačenice jsou živnou půdou pro kapsáře. Cenné věci raději zanechte doma, do kabelek či batohů si uložte jen nezbytné vybavení. Svá příruční zavazadla nenechávejte ani na okamžik bez dozoru. Speciální péči věnujte penězům. Raději si celý obnos neukládejte do peněženky a tu neponechávejte nikdy navrchu batohů či kabelek. Svůj finanční obnos na veřejnosti příliš nevystavujte, můžete se okamžitě stát snadnou obětí zručných kapsářů. V případě jakýchkoli problémů kontaktujte přítomné policisty nebo volejte na bezplatnou linku 158.
por. Mgr. Alena Kacálková
23. července 2009

 

vytisknout  e-mailem