Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dvě vážné dopravní nehody

PŘÍBRAMSKO - O víkendu se odehrály na Příbramsku dvě vážné dopravní nehody. 

 V sobotu 16. června se stala v odpoledních hodinách nehoda na dálnici D4 v katastru obce Voznice. Třiadvacetiletý motocyklista najel v zatáčce na okraj dálnice a poté narazil do svodidel. Spolujezdec přepadl přes středová svodidla do protisměru. Následně spadl na vozovku i motorista. Oba účastníky nehody přepravil vrtulník do pražské nemocnice. Hmotná škoda činila 60 tisíc korun.

V neděli ve dvě hodiny ráno došlo v katastru obce Věšín ke střetu jízdního kola a lesní zvěře. Srnec vběhl do jízdní dráhy 56letému cyklistovi. Muže pak s vážným zraněním transportovala sanitka do nemocnice v Praze. Z důvodu poranění u něj nebylo možné provést dechovou zkoušku. Usmrcené zvíře si převzal člen mysliveckého spolku.

Opilý cyklista havaroval
Opilý cyklista se dne 16. června večer zranil. Devětačtyřicetiletý muž jedoucí na kole ve směru z náměstí T. G. M. v Příbrami na Milín se při sjíždění z kopce chtěl vyhnout kuželům na silnici a přitom narazil do kovových zábran, které zde byly kvůli uzavření komunikace. Řidič nemotorového vozidla utrpěl při pádu na zem lehké zranění. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní s výsledkem 1,28 promile alkoholu. Před vážnějším zraněním zřejmě muže zachránila řádně upevněná ochranná přilba.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
18. červen 2018

vytisknout  e-mailem