Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dvě smrtelné nehody během víkendu

KRAJ - Zraněním podlehli chodec a motorkář 

V pátek 17.8.2012 ve 20:30 se v obci Královec střetli 17letý cyklista a chodec, který šel po levé krajnici. Cyklista utrpěl pouze lehké oděrky, chodec však utrpěl velmi vážná poranění hlavy, kterým, bohužel následující den ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové podlehl. Mladistvý cyklista nadýchal nejprve 1,65, po té 1,79 promile alkoholu. Zda byl i chodec pod vlivem alkoholu a co bylo přesnou příčinou jeho smrti, určí až nařízená soudní pitva.


V neděli ve 14:51 se na obchvatu kolem Hořic střetlo osobní vozidlo Opel s motorkářem. Sedmadvacetiletý řidič osobního vozidla, jedoucí ve směru od Hradce Králové, se zřejmě rozhodl otáčet v okamžiku, kdy za ním přijížděl dosud nezjištěnou rychlostí 38letý motorkář. Ten po nárazu do boku vozidla letěl několik desítek metrů a utrpěl natolik vážná zranění, že jim na místě podlehl.

V autě v době nehody cestovaly ještě žena a dvě dívky. Řidič auta byl se středně těžkými zraněními letecky transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, ženu do stejné nemocnice převezla sanitka. Dvě dívky ve věku 16 a 18 let byly převezeny na pozorování do nemocnice v Jičíně.
Všechny okolnosti nehody policisté i nadále vyšetřují. Po dobu odstraňování následků bude komunikace obousměrně uzavřena.  Objízdná trasa je vedena přes město Hořice.  více...

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 19.8.2012, 17:30  

vytisknout  e-mailem