Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dvě nehody opět zablokovaly dálnici

PROSTĚJOVSKO - Za obě mohla nepozornost. 

Ve čtvrtek 7. června 2018 před patnáctou hodinou došlo na 28. kilometru dálnice D46 ve směru na Olomouc k dopravní nehodě jednoho osobního a tří nákladních automobilů. Viníkem nehody byl čtyřiačtyřicetiletý řidič nákladního automobilu značky Iveco. Ten při přejíždění z levého do pravého pruhu přehlédl v levém pruhu jedoucí osobní automobil značky Volkswagen. Došlo k bočnímu střetu vozidel, při kterém byl Volkswagen krátce natlačen na středová svodidla. Při souběžné jízdě obou vozidel došlo ke střetu pravého zpětného zrcátka Iveca se zrcátky dvou nákladních automobilů jedoucích v pravém jízdním pruhu. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. Alkohol u řidičů všech poškozených vozidel policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Přestupek viníka vyřešili uložením pokuty ve výši 2 tisíce korun. Následky nehody se řidiči dohodli dořešit formou tzv. euroformuláře.

Bezprostředně po uvedené dopravní nehodě došlo k omezení provozu v místě. Na to reagoval čtyřiačtyřicetiletý řidič nákladního automobilu Renault s návěsem, který musel náhle zpomalit. Jednapadesátiletý řidič nákladního automobilu MAN jedoucí za soupravou Renaultu nedodržel bezpečný rozestup a na takto náhle vzniklou překážku již nedokázal včas zareagovat. Došlo ke střetu přední části vozidla MAN se zadní částí návěsu Renaultu. Při dopravní nehodě utrpěl řidič vozidla MAN zranění, se kterým byl převezen do prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 600 tisíc korun. Alkohol u obou řidičů policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Přestupek řidiče Renaultu na místě vyřešili uložením pokuty ve výši 2 tisíce korun.

Provoz v místě ve směru na Olomouc byl z důvodu šetření okolností a odklízení následků dopravní nehody dle potřeby veden jedním jízdním pruhem, nebo úplně uzavřen. Plně obnoven byl v 18:00 hodin.

por. Mgr. František Kořínek

8. června 2018

Odkazy do noveho okna

První nehoda

První nehoda 

Detailní náhled

První nehoda

První nehoda 

Detailní náhled

První nehoda

První nehoda 

Detailní náhled

Druhá nehoda

Druhá nehoda 

Detailní náhled

Druhá nehoda

Druhá nehoda 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem