Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dvě mladistvé osoby pod vlivem alkoholu

KLADENSKO - Policisté dopadli a zajistili dva mladíky na útěku. 

V rámci výkonu služby při kontrolní činnosti policisté oddělení hlídkové služby v neděli 21. srpna 2016 třicet minut po půlnoci při projíždění ulicí Vítězná v Kladně směrem do ulice ČSA zaznamenali dvojici mladíků před benzinovou čerpací stanicí. Oba mladíci byli policejní hlídce podezřelí, neboť jevili značnou nervozitu a snažili se před policejním vozidlem ukrýt do křovinatého porostu. Z těchto důvodů se policisté rozhodli podezřelou dvojici zkontrolovat. Při příjezdu služebního vozidla k mladíkům se dali oba podezřelí okamžitě na útěk za benzinovou čerpací stanici. Dva policisté z tříčlenné posádky ihned za mladíky vyběhli a vyzvali je několikrát k zastavení. Na opakované výzvy osoby na útěku nereagovaly a rozdělily se. Jeden z mladíků běžící do ulice Míru uklouzl na travnatém povrchu a upadl. Následně byl policisty dopaden. Jelikož zde byla důvodná obava, že ve svém jednání dalšího útěku bude chtít pokračovat, byl policistou zajištěn. Druhý z mladíků byl vypátrán ukrytý v nedalekém křoví a taktéž zajištěn.

Svým jednáním se dopustili přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci.

Z místa incidentu byli oba podezřelí eskortováni na policejní služebnu. Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelými jsou mladistvé osoby ve věku patnáct a šestnáct let z Kladenska a Kladna.   

Na obvodním oddělení v Kladně se ke svému útěku oba podezřelí doznali a důvodem tohoto jednání byla obava před policejní hlídkou, neboť se pohybovali v nočních ulicích Kladna a požili alkoholické nápoje. Provedením dechové zkoušky bylo zjištěno, že oba mají pozitivní výsledek na alkohol v dechu. U patnáctiletého mladíka byla naměřena hodnota 1,35 promile alkoholu v dechu a u staršího z dvojice byla hodnota 0,90 promile alkoholu v dechu. Vzhledem k jejich věku byli o celé události vyrozuměni rodiče obou mladíků, kteří si je vyzvedli na místním obvodním oddělení P ČR.

Policisté v současné době prověřují,  kdo mladistvým osobám alkohol podal.

 

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

23. srpna 2016

vytisknout  e-mailem