Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dvě dopravní nehody s účastí nákladních vozidel

KLATOVSKO - Včera policisté vyjížděli k ohlášeným dopravním nehodám, kdy došlo ke střetům nákladních vozidel s osobními automobily. 

V pondělí 13. září 2021 jel sedmatřicetiletý muž z obce u Klatov s nákladním vozidlem Tatra T815 ve směru od obce Rovná na křižovatku směr Janovice nad Úhlavou a Strážov. Projížděl rovný úsek a proti jel řidič s vozidlem značky Škoda Octavia, kdy zastavili vozidla vzhledem k úzké vozovce. Řidič s nákladním vozidlem najel na krajnici a pomalu se rozjel a levou zadní pneumatikou poškodil levý zadní bok stojícího osobního vozidla.

Na místo byli přivoláni policisté a řidiči se podrobili dechovým zkouškám s negativními výsledky. U řidiče nákladního vozidla byl proveden test, zda není pod vlivem návykové látky a tento měl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Policisté muže převezli do zdravotnického zařízení v Klatovech, kde bylo provedeno lékařské vyšetření a odběry biologických materiálů.

Odhadnutá škoda činí 15 tisíc korun.

V Klatovech jel devětasedmdesátiletý muž z obce na Domažlicku s vozidlem značky Škoda Citigo. Řidič v 8.50 hodin vyjížděl z vedlejší komunikace Dr. Sedláka a nedal přednost přijíždějícímu nákladnímu vozidlu značky Tatra s míchačem, který přijížděl ve směru od Svrčovce a došlo ke střetu. Řidič osobního vozidla utrpěl zranění a byl převezen k ošetření do nemocnice.

Provedené dechové zkoušky byly u obou řidičů s negativními výsledky.

Odhadnutá hmotná škoda činí 150 tisíc korun.

nprap. Ladmanová Dana

14. září 2021

vytisknout  e-mailem