Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dvě dopravní nehody s tragickými následky

České Budějovice – Na Českobudějovicku zemřeli dva lidé. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Tragické následky mají dvě dopravní nehody, ke kterým došlo dnes kolem poledne na Českobudějovicku. První nehoda se stala v 11:40 na silnici třetí třídy mezi obcemi Horní a Dlouhá Stropnice u Trhových Svinů. Řidič (nar. 1948) jel se svým vozidlem značky Chrysler. Z dosud nezjištěných příčin došlo k čelnímu střetu osobního vozidla s nákladním automobilem. Řidič i jeho spolujezdkyně utrpěli zranění, která si vyžádala převoz do nemocnice. Řidič bohužel svým zraněním při převozu podlehl.  
 
Druhá nehoda se stala krátce po poledni na silnici E55 mezi Kamenným Újezdem a Boršovem nad Vltavou. Řidička osobního automobilu (nar. 1967) značky Škoda Fabia vjela do protisměru, kde se čelně srazila s projíždějícím nákladním automobilem. Řidička na místě nehody zemřela. Na místě zasahovaly složky IZS.
 
Přesto, že dnes proběhla již několikátá dopravně bezpečnostní akce, viz článek, jsou někteří řidiči nepoučitelní. Nedodržování rychlosti a nesprávný způsob jízdy patří mezi nejčastější příčiny dopravních nehod. Je potřeba dbát opatrnosti a vždy svou jízdu přizpůsobit aktuálnímu stavu vozidla, vozovky i svým možnostem a schopnostem.
 

por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz

29. září 2011

vytisknout  e-mailem