Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dvakrát v jednom dni

ČESKOLIPSKO – Policisté kontrolovali ženu za volantem, byla pozitivní na psychotropní látky. 

Ve středu 20. září, krátce po jedné hodině ranní, prováděla hlídka obvodního oddělení v Novém Boru běžnou silniční kontrolu a dohled nad veřejným pořádkem. V centru města, nedaleko benzinové čerpací stanice, zaznamenali policisté pomalu projíždějící automobil značky Ford. Rozhodli se proto vůz a osádku zkontrolovat.
Ford na pokyn policejní hlídky zastavil, a mohlo tak dojít k běžné silniční kontrole. Za volantem sedící mladá žena z Českolipska předložila své doklady potřebné k řízení motorových vozidel a byla policisty vyzvána k podrobení se testu na návykové látky. Výsledek testu na přítomnost návykových látek byl u mladé ženy pozitivní. Následně byla 24letá řidička vyzvána k provedení lékařského vyšetření, což však odmítla.

Tentýž den, jen o hodinu a půl později, nedaleko místa prvotní kontroly, byla mladá žena za volantem Fordu kontrolována opět. Policisté z oddělení hlídkové služby spatřili nedaleko náměstí v Novém Borupohybovat se stříbrný Ford. V tuto brzkou ranní hodinu se rozhodli ke kontrole.
I přes to, že v prvním případě byla mladé ženě zakázána další jízda, neboť byla pod vlivem návykových látek, stejně usedla zpět za volant. Výsledky provedených orientačních zkoušek na přítomnost návykových látek byly pozitivní. I v tomto případě se mladá řidička odmítla podrobit lékařskému vyšetření.

Paradoxní na obou případech je nejen to, že je někdo schopen opakovaně usednout za volant tzv. „pod vlivem“, ale zejména v tak krátké časové odmlce od předchozího případu, při němž byl policií řešen. Další neuvěřitelnou věcí v obou případech je také fakt, že 24letá žena z Českolipska měla vyslovený platný zákaz řízení motorových vozidel.

Ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili policisté mladé ženě podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což jí v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.


9. 10. 2017
por. Bc. Robovský Vojtěch
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem