Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dvacítka pyrotechniků opět provádí hloubkový průzkum

ZLÍNSKO: Velitel zásahu se sešel se starosty.  

Díky příznivému počasí začala opět dvacítka vojenských pyrotechniků pod vedením policejních pyrotechniků pracovat v areálu muničních skladů ve Vrběticích na pyrotechnickém průzkumu do hloubky 50 cm. V úterý začali s průzkumem na loukách u Lipové a pokračují v lesích u Haluzic a na západě a severozápadě ohraničeného území. Jakmile práci dokončí, budeme moci opět zmenšit střežené území o pár desítek hektarů.

Další policisté a hasiči pracují na zpevnění prostranství kolem obou epicenter, kde bude vybudováno technické zázemí předtím, než začne patnáctičlenná speciální skupina pro práci v epicentru s ohledáním míst explozí. Pyrotechnici zároveň chemicky ošetřují jednotlivá epicentra proti nežádoucí vegetaci a likvidují náletové dřeviny v jejich bezprostřední blízkosti.

V současné době střeží stanovený bezpečnostní perimetr v okolí muničních skladů díky jeho zmenšení kromě pracovníků Vojenských lesů i odpovídající počet policistů. Na střežení a velení se podílejí také policisté z ostatních krajů České republiky.

Ve středu odpoledne se krajský ředitel, plk. Jaromír Tkadleček, velitel zásahu, sešel se starosty obcí z okolí muničních skladů. Zároveň s ním se jednání zúčastnil ředitel pyrotechnické služby, plk. Michal Dlouhý a ředitel Územního odboru Zlín Hasičského záchranného sboru, plk. Štefan Hrtús. Velitel zásahu podrobně seznámil starosty se všemi činnostmi, které ve Vrběticích policisté za uplynulé měsíce vykonali, a nastínil jim další průběh jednotlivých prací. Zástupci dotčených obcí měli možnost zeptat se na vše, co občany v souvislosti s působením jednotek IZS v muničních skladech zajímá. Příští schůzka je naplánována na následující čtvrtletí letošního roku.

Ve čtvrtek proběhne ve vrbětickém areálu setkání velitele zásahu, 1. náměstka policejního prezidenta, plk. Martina Vondráška a zástupců Vojenských lesů a statků. Předmětem jejich jednání bude čtvrtletní zhodnocení činnosti Vojenských lesů a statků a Policie České republiky při ostraze areálu.

 

 

7. dubna 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem