Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dvaatřicetiletý muž má na svém kontě několik trestných činů během dvou dnů

Praha venkov - VÝCHOD- Svého jednání se dopustil v době vyhlášeného nouzového stavu 

Kriminalisté z Prahy venkov – VÝCHOD zahájili trestní stíhání dvaatřicetiletého muže jako obviněného ze spáchání zločinu krádež, a to z části ve stádiu dokonaném a z části ve stádiu pokusu, které byly spáchány jako pokračující trestný čin přečinu porušování domovní svobody a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
Tento pestrý výčet protiprávního jednání si muž vysloužil během pouhých dvou dnů.
V době od 8. do 9. října měl úmyslně vniknout do uzamčené, dosud neobydlené novostavby v obci Radonice, kde odcizil elektrickou ponornou pilu, příklepovou vrtačku, pilu, několik aku vrtaček a další nářadí a způsobil tak škodu vyšší než 20 tisíc korun.
Dále měl muž v nočních hodinách dne 9. října překonat oplocení pozemku s rozestavěnou novostavbou, taktéž v obci Radonice, kde měl poškodit dveře a vniknout do novostavby a z té odnést příklepovou vrtačku, okružní pilu, elektrickou svářečku, bourací kladivo a další věci, kdy ho od tohoto jednání vyrušilo bouchnutí dveří u protějšího domu, a muž se dal na útěk. Na útěku byl poté zadržen strážníkem Obecní policie Radonice, kterého na místo zavolal všímavý soused, který zjistil, že se v domě něco podezřelého děje.
Policisté dále zjistili, že se muž měl pohybovat v okolí novostaveb vozidlem Ford, které řídil, a to i přesto, že má od 22. července 2020 uložen trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel na dobu 36 měsíců. Ve vozidle pak byly nalezeny předměty odcizené z novostaveb.
Muži rozhodně přitíží i fakt, že se svého protiprávního jednání dopustil v době, kdy byl pro celé území České republiky usnesením vlády České republiky vyhlášen nouzový stav z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu vysoce nakažlivého koronaviru SARS-COV-2 způsobující nemoc COVID-19.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
21. října 2020

vytisknout  e-mailem