Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dva výtečníci trestu neuniknou

ČESKOLIPSKO - Českolipští kriminalisté ve spolupráci s mimoňskými policisty objasnili případ vloupání do sklepní kóje v obci Ralsko - Ploužnice. 

Počátkem února letošního roku se vydali dva muži ve věku 31 a 36 let do jednoho z panelových domů v obci Ralsko - Ploužnice na Českolipsku. Uvnitř navštívili sklepní prostory, kde následně vnikli do jedné ze sklepních kójí. Z té v zápětí odcizili elektrický generátor na benzinové palivo v hodnotě více jak 2 tisíce korun. Generátor následně společně prodali za účelem získání finanční hovotovosti. 

Policisté z obvodního oddělení Mimoň zahájili v daném případu šetření k přečinu krádeže a porušování domovní svobody a nádále se případu věnovali ve spolupráci s českolipskými kriminalisty. Netrvalo dlouho a dva "výtečníky" usvědčily nejen městské kamerové záznamy, ale také zajištěné stopy. 

Policejní komisař sdělil oběma mužům obvinění pro přečin krádeže a porušování domovní svobody ve spolupachatelství. Starší z mužů se krádeže dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech Okresním soudem Teplice za obdobnou trestnou činnost již odsouzen. Nyní jim oběma hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Oba muži jsou trestně stíháni na svobodě. 
 

3. 4. 2020
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem