Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dva řidiči s platným zákazem řízení a jeden pod vlivem alkoholu usedli za volant

PRAHA ZÁPAD – V jeden den porušili hned tři řidiči zákon. 

Policisté z Územního odboru Praha západ řešili během jediného dne hned tři případy porušení zákona v silničním provozu.

K prvnímu došlo dne 20. 7. 2019, kdy 36 letý muž řídil osobní automobil tovární značky Škoda Octavia na silnici v obci Rudná. V 00:10 hodin byl v ulici Dvořákova zastaven a kontrolován hlídkou Obvodního oddělení Hostivice. Po provedené kontrole a následné lustraci v evidenci řidičů, bylo zjištěno, že muž má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel do 12. 12. 2019.

Další 42 letý řidič v době od 19:38 hodin dne 20. 7. 2019 na komunikaci ulice U Nádraží, v obci Kněževes, řídil osobní motorové vozidlo tovární značky Fiat Scudo. Následně byl zastaven a kontrolován hlídkou Obvodního oddělení Hostivice. Po provedené kontrole a následné lustraci v evidenci řidičů, bylo i u tohoto řidiče zjištěno, že má vysloven zákaz činnosti řízení všech motorových vozidel do 6. 10. 2019.

Dne 20. 7. 2019 jel na pozemní komunikaci, v katastru obce Chýně, v ulici Hostivická další řidič ročník 1981, který řídil osobní motorové vozidlo tovární značky Ford Galaxy. V 02:45 hodin byl zastaven a kontrolován hlídkou Obvodního oddělení Hostivice. Při kontrole byl policisty vyzván k provedení dechové zkoušky na přítomnost alkoholu s pozitivním výsledkem 2,14 promile. Při opakované dechové zkoušce byl výsledek 2,36 promile a třetí dechová zkouška ukázala pozitivní výsledek 2,32 promile alkoholu.

První dva řidiči budou čelit obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který jim v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Třetí řidič se dopustil trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Policisté upozorňují veřejnost, že v rámci výkonu služby zaměřují svou pozornost mimo jiné i na porušování zákona v oblasti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu a jejich kontroly budou i nadále probíhat na území celého Středočeského kraje. Řidiči, kteří usednou za volat pod vlivem návykové látky nebo s platným zákazem řízení riskují při jízdě nejen svůj život, ale především životy a zdraví ostatních účastníků v silničním provozu.

por. Bc. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
22. července 2019

vytisknout  e-mailem