Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dva řidiči nákladních vozidel porušili předpisy

KLATOVSKO - Řádně nevedli záznamy o době řízení, přestávkách a době odpočinku. Zahraničnímu dopravci byla uložena kauce. 

Policisté z dopravního inspektorátu v Klatovech kontrolovali v úterý 12. ledna tohoto roku i řidiče nákladních vozidel.

V Klatovech na ulici Domažlické policisté zastavili vozidlo značky Daf, třicet minut po sedmé hodině ráno. Vozidlo řídil dvaapadesátiletý muž z Prachaticka.

Policisté při kontrole tachografu zjistili, že během jízdy měl řidič umístěno ve vozidle zařízení, umožňující manipulaci a činnost záznamů na tachografu, kdy vyznačoval odpočinek. Řidič porušil ustanovení nařízení o tachografech v silniční dopravě. Dopravce porušil zákon o silniční dopravě, protože nezajistil řádné vedení záznamu o době řízení, přestávkách i odpočinku.

Přestupek řidiče bude předán správnímu orgánu.

U obce Číhaň  byl čtyřicet minut po desáté hodině dopoledne zastaven na komunikaci I. třídy číslo 22 řidič, který jel s nákladním vozidlem značky Man. Šestatřicetiletý cizinec při řízení nákladního vozidla porušil mezinárodní předpisy určené pro nákladní dopravu.

Při kontrole tachografu vozidla policisté zjistili, že řidič nedodržel denní dobu odpočinku a přestávek.

Řidič porušil nařízení o tachografech v silniční dopravě, kdy na kartu řidiče, ručně neuvedl záznam o době odpočinku, na přelomu loňského a letošního roku. Muž uvedl, že vozidlo neřídil.

Dále policisté zjistili, že v některých dnech měsíce prosince a ledna, neznámý řidič jezdil s vozidlem bez vložené paměťové karty řidiče v tachografu vozidla. Z tohoto důvodu nezjištěný řidič nevedl záznamy o době řízení ani přestávkách a době odpočinku.

Zahraniční dopravce nezajistil, aby řidič vedl záznamy a dodržoval stanovené doby a byla uložena kauce ve výši padesát tisíc korun.

V obou případech porušení povinností dopravců bude předáno na Krajský úřad Plzeňského kraje k dalšímu opatření.

nprap. Ladmanová Dana

14. ledna 2021

vytisknout  e-mailem