Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dva případy podvodného vylákání peněz na seniorech

KUTNOHORSKO – Žádáme veřejnost o pomoc a zároveň důrazně upozorňujeme na podvodníky. 

Senioři jsou velmi snadným terčem podvodníků a zlodějů. I přes opakovanou a cílenou prevenci, v rámci níž jsou senioři před touto trestnou činností varováni, se stále objevují na území našeho kraje případy okradených seniorů.

Kutnohorští kriminalisté zaznamenali další dva případy podvodného jednání na seniorech. K oběma případům došlo v Kutné Hoře. Pachatel po předchozím telefonickém kontaktu, vydávající se za příbuzného, vnuka, synovce poškozených se smyšlenou historkou potřeby finanční hotovosti vylákal z poškozených seniorů finanční hotovost.

Žádáme veřejnost o spolupráci při pátrání po neznámých pachatelích. Přivítáme veškeré informace vedoucí k jejich ztotožnění na bezplatné lince 158, případně na telefonním čísle kutnohorského obvodního oddělení 974 875 740.

Policie České republiky apeluje na starší spoluobčany. Nebuďte důvěřivý, nevěřte sebetragičtějším historkám, nepouštějte cizí lidi do svých domů a bytů, nikomu nepůjčujte peníze, zamykejte. Podvodníci využívají různé záminky a lsti, neštítí se ničeho, využívají vaši důvěřivosti, působí na vaše city, aby se dostali k vašim penězům. Pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů, jak vás okrást.

Nedávejte cizím lidem své peníze!

Nikdy hned neotvírejte dveře, nevíte-li, kdo je za nimi. Zkontrolujte kdo je za dveřmi přes kukátko, nejlépe panoramatické.

V těchto situacích kdykoli zavolejte hlídku Policie České republiky na bezplatné lince 158 k prověření těchto osob.

Slušný člověk vaši ostražitost pochopí a podvodník odejde.

V případě výskytu těchto podezřelých osob, okamžitě kontaktujte policii na linku 158.

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
6. září 2018

vytisknout  e-mailem