Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dva případy nočních napadení žen

Pomozte detektivům s objasněním těchto případů! 

1) V sobotu asi deset minut před půl pátou ráno napadl neznámý muž třiadvacetiletou ženu vracející se z večírku z centra metropole. Mladá žena vystoupila na zastávce Petýrkova na Praze 4 z autobusu číslo linky 511 a mířila k domu v Holušické ulici vzdáleného jen pár metrů. Společně s ženou ale vystoupil i neznámý muž, kterému nevěnovala pozornost. Ten ji však po pár metrech strhl na zem, sedl si na ni a začal jí rdousit. Napadená sebrala veškerou sílu a podařilo se jí doběhnout k nejbližšímu domu, kde zvonila na zvonky a volala o pomoc. Muž ji ovšem doběhl, znovu ji rdousil, manipuloval s ní prozatím neznámým způsobem, a když žena upadla do bezvědomí, z místa utekl.
 
Záchranáři převezli napadenou do nemocnice na vyšetření a kriminalisté specializující se na násilí na osobách okamžitě začali s pátrání po útočníkovi a s ohledáním místa činu. Zajistili stopy a kamerové záznamy, které musí ještě pečlivě a detailně vyhodnotit. Detektivové prozatím uvolnili veřejnosti fotografii podezřelého muže a tím žádají veřejnost o pomoc při pátrání po jeho totožnosti nebo pobytu. Jakékoliv informace pak přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158. Detektivové podezřívají neznámého útočníka ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví, za což mu hrozí v případě dopadení a odsouzení až právní kvalifikace se ovšem ještě může, s ohledem na nové zjištěné okolnosti, změnit.
 
Hledaný útočník je podle výpovědi napadené Asiat, vysoký asi 170 – 175 centimetrů. Má středně dlouhé černé vlasy a mluvil česky bez přízvuku. Oblečený byl do péřové tmavé bundy s vodorovným prošíváním a s kapucí s imitací kožešiny, dále džínů modré barvy a tmavé obuvi s výrazným světlým lemem kolem podrážky.
 
2) Druhý případ vyšetřují detektivové pražského krajského ředitelství od dnešní čtvrt na čtyři v noci v pražských Petrovicích. Náhodný kolemjdoucí nalezl pod stromem na křižovatce ulic Archimédova a Rezlerova ležet zraněnou ženu, která měla potrhané oblečení a kolem ní se válela zimní bunda, další svršky oděvu a její dioptrické brýle. Žena utrpěla šok a s hlídkou nekomunikovala, záchranná služba ji vzápětí převezla v kritickém stavu do nemocnice, kde je v péči lékařů.
 
Detektivové pražského krajského ředitelství žádají veřejnost o pomoc při pátrání nejen po osobě, která má brutální napadení na svědomí, ale i po svědcích.
Policisté totiž potřebují zmapovat pohyb napadené třiatřicetileté ženy. Podle prvotních informací kriminalistů přijela žena do Petrovic autobusem noční linky číslo 511. Hodinu po půlnoci měla nasednout do autobusu na Hájích a pokračovat směrem na zastávku Poliklinika Petrovice. Není však vyloučeno, že vystoupila už o zastávku dříve. Detektivové žádají svědky, kteří ženu viděli nejen na Hájích, ale i v Petrovicích, aby kontaktovali tísňovou linku a policistům tak předali cenné informace, které by mohly vést k dopadení brutálního násilníka.  
 
Napadená žena je vysoká mezi 170 až 175 centimetry, střední až plnoštíhlé postavy. Má krátké mahagonové vlasy a v době útoku měla hranaté dioptrické brýle s černými obroučkami. Oblečená byla do tmavé manšestrové bundy do pasu s kapucí s imitací kožešiny, pod ní měla bílou mikinu s oranžovou kapucí a kolem krku měla tmavě modrý šátek zdobený stříbrnou nití a bílé kalhoty. Na nohou měla černé sportovní boty a s sebou černou kabelku a tmavě modrou látkovou tašku s růžovým nápisem „Authentic sports wear“.
 
por. Bc. Jana Rösslerová – 14. 12. 2014

vytisknout  e-mailem