Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dva případy krádeže měděného okapu

KUTNOHORSKO – Pomozte policistům dopadnout pachatele. 

V obci Nepoměřice na Uhlířskojanovicku dosud neznámý pachatel odcizil ve dvou případech okapové svody. K prvnímu případu došlo zřejmě v noci na 1. února 2018. Zloděj poškodil zabezpečení železných vrátek a vnikl na pozemek, kde ze střechy objektu odcizil celkem30 metrů měděného okapu, 15 kusů měděných kolen, 2 metry měděného žlabu a jeden kus měděného kotlíku. Čtyři kusy kotlíků poškodil. Svým jednáním způsobil škodu za více jak 23 tisíc korun.

K dalšímu případu ve stejné obci došlo v době od 28. ledna 2018 do 4. února 2018. Zloděj vnikl na pozemek domu, odkud odcizil ze zadní části objektu u terasy 11 metrů okapového žlabu, 2 metry okapového svodu, jeden kotlík a jedno koleno vše z mědi. Svým jednáním zde pachatel způsobil škodu za více jak 5 tisíc korun.

Policisté se v této souvislosti obracejí na občany a žádají o spolupráci při pátrání po neznámém pachateli. Svědci, kteří si všimli jakéhokoli podezřelého jednání, či si všimli podezřelé osoby pohybující se v okolí, ať poskytnou osobně své svědectví policistům v Uhlířských Janovicích, nebo telefonicky na čísle 974 875 720 či na známé bezplatné lince 158. Svým svědectvím můžete přispět k dopadení pachatele a objasnění tohoto případu.

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
6. února 2018

vytisknout  e-mailem