Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dva obvinění recidivisté

TEPLICKO - Jeden vzal peněženku, společně pak platili ukradenými kartami; Zámeček někdo zapálil úmyslně... 

Dva obvinění recidivisté

     Z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku byl obviněn 26letý recidivista. Je podezřelý, že začátkem dubna v objektu teplické firmy vešel do volně přístupné kanceláře, kde vzal ze stolu odloženou peněženku s více jak osmi tisíci, osobními doklady a platebními kartami. Z místa činu pak v minulosti jedenáctkrát odsouzený lapka utekl do centra, kde potkal o rok staršího kumpána, se kterým společně provedli na různých místech s pomocí ukradených karet několik bezkontaktních plateb. Než stihl poškozený karty zablokovat, stihli nakoupit zboží za více jak čtyři tisíce korun.

     Zatímco zloději, který peněženku ukradl, hrozí až tříletý trest odnětí svobody, jeho v minulosti devětkrát odsouzený komplic obviněný z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku může jít do vězení maximálně na dva roky.

Zámeček někdo zapálil úmyslně

     Kriminalisté odložili případ požáru památkově chráněného objektu, ke kterému došlo koncem loňského září ve Mstišově. Celková škoda byla oznamovateli vyčíslena na šest milionů korun, kriminalisté se případem zabývali pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení.

     Z provedeného šetření vyplynulo, že došlo k úmyslnému zapálení objektu pomocí akcelerantu hoření, nicméně vyhodnocením zajištěných důkazů, výslechy svědků a dalšími provedenými úkony se nepodařilo ustanovit totožnost člověka, který požár založil.

Krádež pohonných hmot

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích ukradl pohonné hmoty z několika zaparkovaných vozidel.  Z neděle na pondělí udělal do nádrží dvou aut otvory, následkem čehož došlo k úniku necelých padesáti litrů nafty. O několik ulic dál pachatel udělal díru do další nádrže, v tomto případě přišel majitel o přibližně 25 litrů benzínu. Celková škoda byla vyčíslena na bezmála tři tisíce korun, policisté případ prověřují jako přečin krádeže.

24. dubna 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem