Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dva násilné činy během krátké doby

ŠUMPERSKO - Mladík je stíhán vazebně. 

K prvnímu loupežnému přepadení mělo dojít v pátek 3. srpna 2018 odpoledne na cyklostezce v Postřelmově. Sedmačtyřicetiletého cyklistu tam poblíž ulice Nová vyzval k zastavení jeho známý, 18letý mladík. Po zastavení po něm požadoval 200 Kč, tyto mu poškozený odmítl dát. Mladého muže to ovšem neodradilo a chtěl po něm jeho hodinky. Ani s tím muž nesouhlasil a odmítl mu je vydat. Následně mladík využil své fyzické převahy, jednou rukou uchopil poškozeného za zápěstí, druhou mu hodinky odepnul a utekl s nimi pryč. Násilný incident se v tomto případě obešel bez zranění. Poškozenému vznikla hmotná škoda ve výši 300 Kč.

O necelé čtyři týdny později se měl mladík dopustit obdobného jednání znovu. Tentokrát si měl o peníze říct babičce, které se snažil vysvětlit, že je nutně potřebuje. Když mu seniorka sdělila, že žádné peníze nemá a naznačila, že si své problémy musí řešit sám, měl jí z krku násilím strhnout koženkovou taštičku, ve které měla mimo jiné uloženu finanční hotovost 1500 Kč a platební kartu. V průběhu tohoto násilného incidentu utrpěla seniorka, která se snažila své věci bránit, zranění, které si vyžádalo její ošetření v nemocnici. Útočníka, který po incidentu utekl, policisté následující den zadrželi. Následně jej obvinili ze spáchání trestného činu loupeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Obviněný muž je stíhán vazebně.

V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži za takové jednání podle trestního zákoníku až desetiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
10. září 2018

vytisknout  e-mailem