Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dva muži zapalovali kontejnery

MOST - Jeden jich má na svědomí 20, druhý dva; Jeden řezal strom v zahradě, druhý hlídal. 

Mostečtí policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci 32letému muži z Mostu. Ten měl koncem prosince ve večerních hodinách v ulici Česká zapálit nezjištěným způsobem plastový kontejner na papírový odpad. Ve stejný den o něco později v ulici Maršála Rybalka vhodil do plastového kontejneru hořící předmět a tím došlo k poškození nádoby na odpad. Poškozené společnosti tak Mostečan způsobil celkovou škodu ve výši 7 900 korun.

Obviněný Mostečan měl zapálit 20 kontejnerů
Mostečtí policisté spolu s kriminalisty objasnili díky místní a osobní znalosti případy neznámého pachatele, který v mosteckých ulicích v nočních hodinách zapaloval úmyslně plastové kontejnery na tříděný a směsný komunální odpad. Na těchto případech policie pracovala již od loňského října.  Hořelo hlavně ve starší zástavbě města Mostu. Mostečan ve věku 31 let, který má mít dle policistů zapalování nádob na odpady na svědomí, procházel ulicemi Marie Majerové, Pod Resslem,  Slovenského národního povstání, Lomená a dalšími a zanechával po sobě ohněm zničené kontejnery. V ulici V Zahrádkách požár vlivem tepelné radiace a plamenného hoření poškodil i vedle popelnic zaparkované dva osobní automobily továrních značek Škoda. Poškozené firmy a motoristé vyčíslili celkovou škodu na částku 76 tisíc korun. Motiv jednání muže nebyl zjištěn a je předmětem dalšího vyšetřování. Za tímto účelem přibrala policie do vyšetřování i znalce z oboru zdravotnictví. Vyšetřovatel Mostečana obvinil z přečinu poškození cizí věci.

Dvojice chtěla uříznout jehličnatý stromek
Policie v Hamru sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže formou spolupachatelství ve stádiu pokusu 29letému muži a z provinění krádeže mladíkovi, kterému nebylo 18 let. Dvojice měla v obci na Litvínovsku v úmyslu odcizit z oplocené zahrady jehličnatý stromek vysoký asi dva metry. Mladší z dvojice přelezl plot a začal pilkou, kterou si s sebou přinesli, řezat. Starší z dvojice stál za plotem a hlídal okolí. Na místě je přistihla policejní hlídka. Mladší se sice schoval mezi stromy, ale hlídka strážníků je na místě oba zadržela. Stromek je naříznutý a je otázkou, zda se řez zacelí, či dojde k jeho trvalému poškození.

Most 29. ledna 2018
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem