Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dva muži obviněni z distribuce drog

Táborsko – Prodávali nejen v Táboře pervitin. 

Táborský toxi tým provedl v uplynulých dnech dva zásahy proti osobám, které podezíral z drogové trestné činnosti. Na základě provedeného šetření, zjištěných informací a zajištěných důkazů tak mohli policejní komisaři oba muže obvinit.

Dne 27. listopadu 2023 zadrželi kriminalisté třicetiletého muže z Vysočiny, který měl opakovaně prodávat v Jindřichově Hradci a Táboře pervitin. Policejní komisař uvedeného muže obvinil z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obviněný si na rozhodnutí soudu počká ve věznici, neboť je za předešlou trestnou činnost ve výkonu trestu.

V druhém případě bylo dne 29. listopadu 2023 usnesením zahájeno trestní stíhání sedmadvacetiletého muže z Táborska. Kriminalisté zjistili, že uvedený muž měl opakovaně, nejméně od ledna letošního roku do současnosti, distribuovat pervitin zejména v Táboře, Sezimově Ústí, v Praze 9 a na dalších místech. Tohoto jednání se měl dopustit přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen a potrestán. Policejní komisař jej obvinil ze zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obvinění je trestně stíhán na svobodě.

por. Bc. Lenka Pokorná    ta.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

30. listopadu 2023

vytisknout  e-mailem