Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Dva dny, dva řidiči, jedno auto

SVITAVSKO – Se zákazem řízením a pod vlivem alkoholu. 

Během dvou dní zastavili policisté na svitavsku dvakrát stejné vozidlo. Vždy s jiným řidičem a vždy bylo něco špatně.

První silniční kontrola proběhla v neděli 6. února 2022 kolem třinácté hodiny. Mezi Kamennou Horkou a Svitavami policisté zastavili vozidlo zn. Citroën Xsara Picasso. Sedmatřicetiletý řidič měl platný zákaz řízení a to až do září roku 2023. Dechové zkouška u něj byla s negativním výsledkem.

O den později, kolem půl třetí odpoledne, stejné vozidlo řídil třiapadesátiletý řidič. Při silniční kontrole na téměř stejném místě se i tento řidič podrobil dechové zkoušce. Tady už ale výsledek byl jiný. Přístroj ukázal 3,2 promile alkoholu v dechu. Současně řidič nepředložil řidičský průkaz, zelenou kartu a neměl na vozidle zapnutá předepsaná světla, tudíž nepředložil doklady potřebné k provozu a řízení vozidla.

První z řidičů je podezřelý ze spáchání trestného činu maření úředního rozhodnutí a vykázání a v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody v délce až dva roky. Druhý řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest až jeden rok vězení.

10. února 2022
por.Mgr. Dita Holečková
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

vytisknout  e-mailem