Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dva cizinci neměli doklady

KRAJ VYSOČINA: Kontroly cizinců budou pokračovat 

Ve středu 4. října v dopoledních hodinách provedla hlídka odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina pobytovou kontrolu objektu v Chotěboři, kde v současné době probíhají stavební práce na rekonstrukci bytového domu.

Při pobytové kontrole policisté v místě zkontrolovali cizince, kteří zde prováděli stavební úpravy. Jednalo se o devět cizích státních příslušníků Ukrajiny. Sedm osob mělo potřebné doklady  - povolení  k pobytu vydané Českou republikou – v pořádku. Dva cizinci neměli potřebná povolení k výkonu pracovní činnosti na území ČR, proto byli policisty zajištěni. Jednalo se o dva muže ve věku 27 a 25 let, se kterými bylo následně zahájeno správní řízení ve věci správního vyhoštění. Po provedených procesních úkonech byli oba cizinci propuštěni ze zajištění.

Kontroly zaměřené na možné nelegální zaměstnávání cizinců budou v našem kraji pokračovat i v dalším období. Směřovány jsou do míst, kde dochází ke zvýšenému pohybu cizinců v rámci celého Kraje Vysočina. Naši pozornost zaměřujeme na kontrolu legálnosti pobytu cizinců na území České republiky, pravost a platnost dokladů, které cizinci předkládají. Kontrolujeme také, zda cizinci mají řádné povolení k výkonu práce na území České republiky, pokud je takové povolení podmínkou k výkonu zaměstnání.

„Při pobytových kontrolách věnujeme zvýšenou pozornost oblasti nelegálního zaměstnávání cizinců. V letošním roce jsme na území našeho kraje zjistili 142 případů nelegálně zaměstnaných cizinců. Tito cizinci byli převážně zaměstnáni prostřednictvím pracovních agentur,“ uvedl k zaměření kontrol kpt. Mgr. Oldřich Chaloupka, vrchní komisař odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

8. říjen 2017

vytisknout  e-mailem