Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dva chodci se stali obětmi nehod

HODONÍNSKO: Za nehodami stojí snížená viditelnost a déšť. 

 Ve středu 7. prosince v 15:50 hodin se v Kyjově v ulici Jungmanova za soumraku a deště stala dopravní nehoda, při které osobní vozidlo srazilo chodce. Řidič Škody Fabia vycouval z parkovacího místa pro invalidy a rozjel se směrem ke křižovatce s ulicí Palackého. Po rozjetí vozidla přehlédl pětašedesátiletého chodce, který přecházel po přechodu pro chodce, a narazil do něj. Po střetu řidič vozidlo zastavil, ale protože je invalida, tak neposkytl první pomoc lehce zraněnému chodci. O poskytnutí první pomoc se postaraly dosud nezjištěné osoby. Poté, co zraněného chodce odvezla sanitka, řidič odjel z místa dopravní nehody, aniž by událost ohlásil nebo vyčkal na místě do příjezdu policie.

Obdobná nehody se stala ve stejný den také v Hodoníně. Za snížené viditelnosti a deště jel v 16:40 hodin po ulici Měšťanská od centra města řidič Škody Fabia. Právě v tu dobu přecházela třiasedmdesátiletá žena přechod pro chodce u restaurace Morava. Před vstupem na přechod se zřejmě dostatečně nerozhlédla a vstoupila bezprostředně před jedoucí vozidlo. Řidič osobáku již nedokázal střetu s chodkyní zabránit a předním částí auta do chodkyně narazil. Ta při nehodě utrpěla těžké zranění a byla odvezena do nemocnice.

Dopravní policisté, vyšetřující obě nehody, hledají svědky těchto událostí, kteří by mohli poskytnout informace k průběhu nehodového děje a míře zavinění jednotlivých účastníků. Ozvat se mohou na telefon 974 633 260 nebo přímo na linku 158.

nprap. Petr Zámečník, 9. 12. 2011

vytisknout  e-mailem