Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Důmyslně uschované peníze

PLZEŇ - Důmyslně uschovaná pozůstalost po majitelce rodinného domu nebyla objevena zlodějem, který se do domu vloupal. V tomto případě rodina nepřišla o více jak jeden milion korun. Pečlivá domácí skrýš pro jakékoliv cennosti není na škodu. Při případné nezvané návštěvě nám může ochránit naše cennosti. Přesto doporučujeme zaběhlé, zaručené a neriskantní způsoby jejich uložení v bankovních ústavech či u jiných poskytovatelů ochrany vašeho jmění. 

Policisté obvodního oddělení Plzeň 4 se zabývají případem krádeže finanční hotovosti z rodinného domu v plzeňské části Chrást. V době od 14. do 28. března 2022 dosud neznámý pachatel vnikl na oplocený soukromý pozemek rodinného domu, do kterého násilím vnikl. Přitom poškodil vstupní zabezpečené dveře. Dům prohledal a z kuchyně z kovové krabičky odcizil uschovanou finanční hotovost ve výši 1 000 korun. V domě se nikdo nenacházel. 

Dům v sobě ukrýval mnohem vyšší finanční hotovost. Důmyslně uschovaná pozůstalost po majitelce rodinného domu nebyla naštěstí zlodějem objevena. V tomto případě pozůstalí nepřišli o dědictví v podobě ukryté finanční hotovosti vyšší jak jeden milion korun. Policisté nalezené peníze zajistili s příslušným opatřením a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, přičemž po pachateli dále pátrají. 

Metody zlodějů jsou nevyzpytatelné, a proto je na místě větší anonymita uložení vašich cenností než riskovat jejich případnou ztrátu. Pečlivě vymyšlená domácí skrýš pro jakékoliv cennosti není na škodu, ale přesto doporučujeme bezpečnější a zaběhlé způsoby jejich uložení či úschovy.  Bankovní ústavy či jiné instituce poskytují veškerý servis k maximálnímu zajištění ochrany vašeho majetku.  

nprap. Veronika Hokrová
30. března 2022 

vytisknout  e-mailem