Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dům vykradli recidivisté

TEPLICKO - Spolupachatelům hrozí až tři roky vězení; Obvinění podvodníci... 

Dům vykradli recidivisté

     Až tři roky za mřížemi hrozí dvěma spolupachatelům ve věku 27 a 28 let, kteří jsou podezřelí z vloupání do rodinného domu. Recidivisté, kteří už za sebou mají shodně šest rozsudků za majetkovou trestnou činnost, se měli v polovině listopadu vloupat do domu, ze kterého odcizili televizor, airsoftovou pistoli, žehličku a další věci v celkové hodnotě 25 tisíc korun, dalších přibližně deset tisíc budou stát práce na uvedení objektu do předchozího stavu. Oba spolupachatelé byli obviněni z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za které jim hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

 

Obvinění podvodníci

     Z přečinů podvodu a úvěrového podvodu se budou před soudem zodpovídat dva muži ve věku 23 a 25 let. Po předchozí domluvě si mladší muž založil bankovní účet a veškeré dokumenty a přístupová hesla k internetovému bankovnictví předal svému komplici a to včetně svých osobních dokladů. Starší podvodník pak prostřednictvím internetu žádal různé nebankovní společnosti o půjčky a to jak na osobní údaje mladšího muže, tak i na smyšlená jména neexistujících osob. V pěti případech skutečně peníze získal, více jak patnáct tisíc korun si pak muži rozdělili, další žádosti byly ze strany úvěrových společností zamítnuty. Mladšímu podvodníkovi hrozí v případě uznání viny maximálně dvouletý trest odnětí svobody, na staršího muže se vtahuje přísnější kvalifikace, protože byl za obdobný čin už odsouzen a hrozí mu tak až tříleté vězení.

 

Kradl ve sklepě

     Z přečinů krádeže a porušování domovní svobody byl obviněn 36letý recidivista, který je podezřelý z vloupání do sklepů. Na základě vyhodnocení stop zajištěných na místě činu a dalších poznatků policisté zadrželi v minulosti 15krát odsouzeného muže, který koncem března vnikl v Trnovanech do suterénu panelového domu, kde se následně vloupal do několika sklepních kójí, ze kterých si měl odnést akvárium, běžecké lyže, bourací kladivo, nářadí a další věci v celkové hodnotě přes osm tisíc korun. Protřelý kriminálník svou vinu zatím popírá, pokud bude uznán vinným, hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.

 

 

9. 12. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem