Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Důležité schůzky v SAE

Policejní prezident pověřil náměstka pro službu kriminální policie a vyšetřování brigádního generála Zdeňka Laubeho k jednání ve Spojených arabských emirátech. 

V prvním únorovém týdnu se brig. gen. Laube setkal s čelními představiteli emirátských bezpečnostních složek. Důležité setkání absolvoval s náměstkem ministra vnitra brigádním generálem Khalifa Harb Alkyheli. Při společném jednání se oba nejvyšší představitelé ujistili, že budou reagovat na aktuální bezpečnostní potřeby obou zemí. Zároveň se shodli, že tato oficiální návštěva je prvním krokem pro hlubší spolupráci v oblastech vnitřní bezpečnosti, migrace a mezinárodní policejní spolupráce.

Jednalo se o historicky první oficiální setkání představitelů vedení emirátské a české policie. Myšlenka na uskutečnění této zahraniční cesty vzešla z oboustranné potřeby reagovat na aktuální bezpečnostní témata, která jsou významná pro oba kontinenty.

V rámci programu dále navštívil ředitelství boje proti drogám, ředitelství pobytové a cizinecké problematiky, ředitelství pro kriminální policii, Národní ústřednu Interpolu Abu Dhabi a mezinárodní letiště v Abu Dhabi a Dubaji. Hlavními tématy bylo nalezení a propojení stejných aktivit a výměna zkušeností. Jedním z bodů pro výměnu zkušeností byla problematika ochrany a zajištění bezpečnosti na mezinárodních letištích.

„Jsem velmi rád, že jsme navázali pracovní vztahy s emirátskýmy kolegy, které povedou k prohloubení spolupráce v široké oblasti bezpečnostních témat, jako jsou například výměna informací, zkušeností a vzájemné školení policejních expertů,“ uvedl policejní prezident, brig. gen. Tomáš Tuhý.

Pan generál Laube se také setkal s českým velvyslancem panem Ing. Alexandrem Sporýšem. Během rozhovoru diskutovali o aktuálním vývoji bezpečnostní situace na Arabském poloostrově a aktivitách České republiky ve Spojených arabských emirátech.

plk. Jana Macalíková
5. 2. 2016

Odkazy do noveho okna

6 Foto 6

6 Foto 6 

Detailní náhled

5 Foto 5

5 Foto 5 

Detailní náhled

4 Foto 4

4 Foto 4 

Detailní náhled

3 Foto 3

3 Foto 3 

Detailní náhled

2 Foto 2

2 Foto 2 

Detailní náhled

1 Foto 1

1 Foto 1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem