Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Drzost zlodějů nezná mezí

O tom se mohl přesvědčit poškozený v případu krádeže finanční hotovosti. Ten teď prošetřují policisté z místního oddělení Nové město. 

Událost se odehrála v jedné z kaváren v Jugoslávské ulici desátého ledna letošního roku, kam přišel poškozený na pracovní schůzku.

S kolegyní se nedlouho po půl druhé odpoledne posadil k jednomu ze stolů, přičemž si svou tašku odložil na zem ke stěně za svými zády, tedy do relativně bezpečného prostoru. Ani to ho ale neochránilo před okradením.

Nedlouho poté totiž přišla k vedlejšímu stolu dvojice mužů. Ti se nejprve povídali, kdy jeden z nich se neustále otáčel za sebe a zjevně tímto způsobem zjišťoval, jak se zmocnit obsahu odložené tašky.

Jakmile měl nenechavec jasno, pustil se do akce. Bez jakýchkoli skrupulí si klekl na zem do, nutno zmínit minimálního prostoru mezi stěnou a zády poškozeného. Tento manévr zopakoval nikým nezpozorován celkem třikrát. A napotřetí už byl úspěšný, což je ze záběrů bezpečnostní kamery zřejmé. Z tašky se mu podařilo vytáhnout peněženku poškozeného, se kterou si sedl zpět na svou židli. Z portmonky si pak v klidu přisvojil několika tisícovou finanční hotovost. Takto „obohacen“ pak okamžitě popadl všechny své svršky a z kavárny kvapem odešel neznámo kam.

Stejně se zachoval pachatelův přísedící, který po celou dobu hlídal, aby se majitel tašky neotočil v nejméně vhodný okamžik. S ohledem na zjevný podíl na celé situaci je i tento muž policisty hledaný jako spolupachatel.

Zmínění policisté prosí o pomoc se ztotožněním pachatelů širokou veřejnost. Pokud kdokoli poznáváte muže na záběrech bezpečnostních kamer, znáte jejich totožnost, nebo místo pobytu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 20. 1. 2017

vytisknout  e-mailem