Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Drzost zlodějů nezná mezí

KLADENSKO - I malá chvilka vaší nepozornosti může být využita zlodějem v jeho prospěch. 

Kladenští policisté opět upozorňují občany, aby dbali zvýšené opatrnosti a především v těchto letních měsících neponechávali na svých zahradách volně svůj majetek. Zloděj umí využít dané situace a po překonání i vysokého oplocení vnikne na pozemek a nezajištěné věci jsou poté pro něho snadnou kořistí, aby se obohatil ve svůj prospěch.

Jedná se například v těchto sezónních měsících především o zabezpečení  zahradního nábytku, jízdních kol, elektroniky, zahradního náčiní, grilů, ale i ponechaných mobilních telefonů a jiných věcí, i když je máte umístěny na svých pozemcích. Tyto věci je třeba mít v kůlně, v garáži nebo pod přístřeškem  pod uzamčením nebo upevněné, neboť drzost pachatelů nezná mezí a je nevyzpytatelná. Jedině preventivním zajištěním může každý  předejít krádežím a ochránit si svůj majetek před nenechavci, kteří  odcizením věcí získávají nezákonně finanční prostředky. Neopomínejte si  na svých pozemních zabezpečit i svá vozidla a ani zde v nich neponechávejte žádné doklady, finanční hotovosti a cennosti.

Policisté územního odboru Kladno na jednotlivých obvodních odděleních v současné době prošetřují několik krádeží, kterých se dopustili pachatelé z obydlí nebo z nezajištěných zaparkovaných vozidel na soukromém pozemku.

Dne 16. července 2017 bylo oznámeno  poškozeným sedmačtyřicetiletým mužem z Kladenska, že  neznámý pachatel vnikl na jeho pozemek ve Stochově, kde měl zaparkované osobní vozidlo. Následně došlo z vozidla  k odcizení věcí, a to navigace, rybářských potřeb s příslušenstvím včetně rybářského lístku. Škoda nebyla vyčíslena.

Téhož dne v odpoledních hodinách na linku 158 oznámila poškozená osmašedesátiletá žena z Prahy, že jí v průběhu dne odcizil neznámý pachatel z rekreační chaty v obci Tuchlovice peněženku s finanční hotovostí a doklady. Vzniklá škoda necelých 700,-Kč.

Dne 15. července 2017 překonal dosud neznámý pachatel oplocení domu v obci Dřetovice, kde z pozemku odcizil zaparkované vozidlo značky Škoda Octavia. Ve vozidle  bylo uloženo nářadí v hodnotě 5 000,-Kč. Sedmapadesátiletému muži byla způsobena celková škoda 45 000,-Kč.

Na linku 158 bylo dne 14. července 2017 oznámeno vniknutí do odemčeného domu v obci Přelíc na Slánsku. Dosud  neznámý pachatel nejprve překonal kovové oplocení pozemku o výšce 180 cm a poté vnikl do odemčeného domu, kde měl možnost volného pohybu. Z domu odcizil finanční hotovost cizí měny a dále 2 000,-Kč. Svým jednáním způsobil devětapadesátiletému muži škodu ve výši 16 300,-Kč.

Policisté nyní případy prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže a po pachatelích pátrají. 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

20. července 2017

vytisknout  e-mailem