Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Drzost zloděje

Novojičínsko - V obchodech kradl televizory. 

Prověřujeme jednání 22letého muže z Ostravy, který minimálně v jednom případě odcizil a v dalších případech se pokusil odcizit v kopřivnických obchodních domech v měsíci lednu a únoru LCD televizory. Postup jakým krádeže prováděl, byl vždy stejný.
Jeden televizor v prodejně uhradil, uložil jej na parkovišti do vozidla a poté se opětovně vrátil do prodejny. Naložil do nákupního košíku druhý televizor, k němu přidal drobnosti, které následně zaplatil a pokladní řekl, že televizor je již zaplacený, což doložil pokladním ústřižkem.
Ve dvou případech byl krátce po činu přistižen ostrahou prodejen. 
V průběhu vyšetřování jsme zjistili, že se tohoto jednání dopouštěl se společníky, kteří jej kryli a informovali jej o pohybu ochranky v prodejnách.
Případy prověřujeme s podezřením ze spáchání přečinu krádež.


Havarovala opilá

Pod vlivem alkoholu řídila 33letá žena z Novojičínska vozidlo, s kterým havarovala do rodinného domu ve Studénce.
Štěstí v neštěstí měla v úterý 24.4.2012, v dopoledních hodinách 33letá řidička os. vozidla, která jela  ul. Butovickou ve Studénce. Z doposud nezjištěných příčin sjela mimo komunikaci, nabourala přípojku uzávěru plynu k rodinnému domku těsně minula kmen stromu a následně čelně narazila do rodinného domu. Řidička jela ve vozidle sama. Nárazem do domu utrpěla zranění, které si vyžádalo převoz do nemocnice k ošetření. Opakovanou dechovou zkouškou jí policisté zjistili 1,7 promile alkoholu.
Okolnosti a příčinu dopravní nehody vyšetřují novojičínští dopravní policisté, s podezřením ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky


Jel rychle a se zákazem řízení

V měřeném úseku silnice I/48 z Nového Jičína na Příbor, jsme včerejšího dne 24. 4. 2012 zastavili řidiče osobního vozidla bez řidičského oprávnění, se zákazem řízení jelikož překročil povolenou rychlost
o 25 km/hod.

Kontrolou v evidencích jsme zjistili, že 37letý řidič má uložen rozsudkem soudu zákaz řízení motorových vozidel v délce 42 měsíců. Zákaz má vysloven opakovaně, mimo jiné také proto, že řídil pod vlivem návykových látek, ale zjevně si z toho nic nedělá. Několikrát trestně stíhaný muž při samotné kontrole předložil policistům „falešný doklad“, o kterém tvrdil, že je izraelským řidičským oprávněním, s kterým může jezdit na našich silnicích.

Řidiči jsme zakázali další jízdu, vozidlo musel odstavit. Na základě zjištěných skutečností jsme proti němu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření úředního rozhodnutí.
 

Tisková zpráva ze dne 26.4.2012


por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem