Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Družku měl týrat

Bruntál - a jiné události z okresu 

Za dva měsíce letošního roku se policisté na území okresu Bruntál zabývali 21 incidenty, které měly znaky domácího násilí. V šesti případech jsme vykázali násilnou osobu z obydlí, což je o pět případů více, než za stejné období loňského roku. Za celý rok 2015 jsme vykázali celkem 6 osob z obydlí. Letos byly dvě vykázané osoby na Krnovsku a Rýmařovsku, jednu osobu vykázali policisté na Rýmařovsku a jednu na Albrechticku.

V těchto dnech rozšířil policejní komisař SKPV Bruntál trestní stíhání 23letého muže z Rýmařova ze zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí. Ze stejného trestného činu byl muž obviněn již v prosinci 2015, kdy mu bylo kladeno za vinu, že měl od října 2014 do září 2015 týrat svoji družku. Za své jednání byl v minulém roce také vykázán z obydlí na deset dnů. V domácnosti poškozené zasahovala policie opakovaně. Žena však následně odmítala vypovídat, nedala souhlas s trestním stíháním.

Nyní je muž obviněn za jednání, které se mělo stát od února 2016 do 2. 3. 2016 v Rýmařově. Poškozenou měl obviněný pod vlivem alkoholu ponižovat, vulgárně jí nadávat a bít pěstmi do hlavy, kopat do těla, tahat za vlasy a škrtit. V nočních hodinách, po návratu z pohostinství, měl minimálně ve třech případech ženu vzbudit a požadovat po ní různé služby. Když nechtěla vyhovět, tak jí měl napadnout. Ke svému protiprávnímu jednání se muž částečně doznal. Obviněnému nyní hrozí trest odnětí svobody do výše osmi let. Trestní stíhání je vedeno vazebně.

Výzva svědkům

Bruntálští policisté žádají svědky, kteří by mohli poskytnout informace k fyzickému napadení, ke kterému došlo dne 13. 2. 2016 po 23:00 hodině v Bruntále na ulici Jesenická v podloubí u kina. Zde napadli dva dosud neznámí mladící, ze skupiny pěti osob, 18letého poškozeného. Udeřili ho pěstí do obličeje a kopli do nohy. Poškozený upadl na zem, kde do něj měli opakovaně kopat. Svého jednání zanechali až na upozornění neznámé ženy. Poškozeného zasáhli ho do oblasti žeber, břicha, kdy utrpěl poranění, pro které byl ošetřen v nemocnici.  

Žádáme neznámou ženu nebo případné další svědky, kteří mohli průběh incidentu vidět a kteří nám mohou poskytnout informace k pachatelům, aby kontaktovali přímo bruntálské policisty na služebně nebo na tel. čísle 974 731 651.

Za pohonné hmoty nechtěli platit

Z přečinu krádeže obvinil policejní komisař SKPV Bruntál dva muže ve věku 34 a 29 let z Albrechticka. Obviněným je kladeno za vinu, že od května do července 2015 na různých místech Moravskoslezského kraje po předchozí domluvě a v zištném úmyslu, měli v jedenácti případech přijet na benzínové čerpací stanice (Bruntálsko, Opavsko, Ostravsko), kde měli natankovat a bez zaplacení odjet. V některých případech měl jeden z nich jít k pokladně, kde měl tvrdit obsluze, že zapomněl platební kartu a zaplatí na druhý den.  Způsobená škoda činí přes 16 tisíc korun. Mladší z obviněných byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost odsouzen. 

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

skupina tisku a prevence Bruntál

4. 3. 2016

vytisknout  e-mailem