Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Druhý ročník střeleckých závodů

Pohár ředitele Útvaru pro ochranu prezidenta České republiky Ochranné služby Policie České republiky přilákal na střelnici 24 policistů z různých útvarů. 

Střelecké závody o „Pohár ředitele Útvaru pro ochranu prezidenta České republiky Ochranné služby Policie České republiky“ se včera konaly na střelnici v obci Ruda na Rakovnicku. Šlo již o druhý ročník závodů, jež byly při prvním ročníku okořeněny mezinárodní účastí kolegů ze Slovenska a Polska. „Střelecké závody našeho útvaru jsme pořádali každoročně, v loňském roce nás však napadlo, že bychom síly mohli poměřit i s ostatními útvary, se kterými během své činnosti spolupracujeme,“ uvedl k závodu ředitel Útvaru pro ochranu prezidenta České republiky OS PČR plk. Petr Dongres.

Krátce před zahájením střelecké soutěže však organizátoři přijali omluvenky z účasti od zahraničních útvarů a to vzhledem k neodkladným služebním povinnostem. Závodů se tak účastnilo celkem osm tříčlenných týmů zastupujících pořadatelský útvar (ÚOP OS PČR), Útvar pro ochranu ústavních činitelů Ochranné služby Policie České republiky (ÚOÚČ OS PČR), Hradní stráž Armády České republiky a Školní policejní středisko Sadská. V několika disciplínách střelby z krátkých i dlouhých zbraní šlo nejen o přesnost, ale také o čas splnění disciplíny. Veškeré položky byly přizpůsobeny výkonu služby.

V jednotlivcích obsadil první místo por. Jiří Felcman z Odboru ochrany chráněných osob ÚOÚČ OS PČR, na druhém místě se umístil nprap. Marek Hora z oddělení přepravy Odboru ochrany ÚOP OS PČR a třetí byl por. Vojtěch Novák z Oddělení epizodické ochrany ÚOP OS PČR.

V soutěži tříčlenných týmu první místo obsadili policisté z Útvaru pro ochranu ústavních činitelů OS PCR, jako druhý se umístil tým oddělení přepravy Odboru ochrany Útvaru pro ochranu prezidenta České republiky OS PČR a na třetím místě se umístilo družstvo Školního policejního střediska Sadská.

Čas mezi plněním jednotlivých soutěžních disciplín si účastníci mohli zkrátit doprovodným programem jako je střelba na laserové střelnici, případně zde byla možnost prohlédnout si a otestovat některé produkty zpravidla zbrojních společností.

22. května 2015
kpt. Bc. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR
Odkazy do noveho okna

Střelecké závody (1)

Střelecké závody (1) 

Detailní náhled

Střelecké závody (2)

Střelecké závody (2) 

Detailní náhled

Střelecké závody (3)

Střelecké závody (3) 

Detailní náhled

Střelecké závody (4)

Střelecké závody (4) 

Detailní náhled

Střelecké závody (5)

Střelecké závody (5) 

Detailní náhled

Střelecké závody (6)

Střelecké závody (6) 

Detailní náhled

Střelecké závody (7)

Střelecké závody (7) 

Detailní náhled

Střelecké závody (8)

Střelecké závody (8) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem