Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

DRUGSTOP - přeshraniční spolupráce policejních jednotek v oblasti boje s drogovou kriminalitou

základní informace na www.policie.cz 

Dne 4. 12. 2015 byla Monitorovacím výborem schválena projektová žádost vlajkového projektu „Drugstop - přeshraniční spolupráce policejních jednotek v oblasti boje s drogovou kriminalitou” v rámci Programu Interreg V-A Česká republika – Polsko.  A na základě toho byla dne 18. 7. 2016 podepsána smlouva o projektu, který bude realizován v období let 2016 - 2018.

Hlavním cílem je posílit spolupráci českých a polských policejních jednotek v oblasti drogové problematiky. Bude vypracován společný informační systém, který výrazně napomůže k rychlé výměně klíčových poznatků. Díky efektivnímu využívání techniky pořízené v rámci projektu dojde ke zvýšení přeshraniční připravenosti policistů obou států. Na obou stranách hranice jsou připravovány i společné preventivní akce zaměřené proti užívání drog a psychotropních látek a na zvýšení úrovně povědomí veřejnosti v oblasti drogové kriminality.

Projekt bude realizován Krajským ředitelstvím policie Královéhradeckého kraje,  KŘP Pardubického kraje, KŘP Olomouckého kraje, KŘP Moravskoslezského kraje, KŘP Libereckého kraje, KŘP v Katowicích, KŘP v Opoli a KŘP ve Wroclawi, které je vedoucím partnerem projektu.

Projekt „Drugstop - přeshraniční spolupráce policejních jednotek v oblasti boje s drogovou kriminalitou“ reg. č. CZ.11.4.1.120/0.0/0.0/15_001/0000004  je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj, v rámci programu Interreg V-A Česká republika – Polsko a z vlastních zdrojů partnerů projektu.

Rozpočet projektu je ve výši 2 457 545,50 EUR, z toho dotace Evropské unie činí 2 088 913,68 EUR. Pro Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje je vyčleněno 428 288,- EUR, z toho dotace Evropské unie představuje 364 044,80 EUR.

vytisknout  e-mailem