Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Drogy, zbraně, zákazy

Velice dobře věděl, proč se klidit policistům z dohledu. Ti ale byli opačného názoru. 

Přibližně v sedm hodin večer si policisté z místního oddělení Lhotka všimli osobního auta, které po ulici Libušská řídil podezřele vyhlížející muž. Navíc se řidič snažil skrýt si při průjezdu kolem policistů svou tvář.

Policisté se proto rozhodli vozidlo zastavit a zjistit, zda se před nimi řidič schovával, protože je například osobou hledanou, nebo že je jen veliký stydlín.

Řidič ale pokynů k zastavení nedbal a začal před policisty ujíždět ulicemi Pístnice a Libuše. Nakonec zabočil na „polňačku“ poblíž ulice Na Losách a posléze rovnou do pole, kde vozidlo zastavil a i se spolujezdkyní utíkali před policisty dále po svých.

Byť se jim na chvilku podařilo zmizet policistům z dohledu, byl nakonec jejich pokus o útěk marný. Konkrétně policisté z oddělení hlídkové služby čtvrtého policejního obvodu dvojici vypátrali a zadrželi o několik málo minut později v podjezdu pod Pražským okruhem.

A jelikož policisté do poslední chvíle nevěděli, s kým mají tu čest, museli k oběma útěkářům přistupovat velice obezřetně. Proto v samotném závěru zákroku použili i donucovací prostředek hrozba namířenou střelnou zbraní, což byl zjevně efektivní „donucovák“ a podle následného zjištění i oprávněný.

U zadrženého muže totiž policisté posléze zajistili hned tři zbraně. Dvě krátké střelné, brokovou a plynovou, a třetí bodnou v podobě takzvaného „motýlka“. V autě zajištěných navíc policisté našli „bytařské nádobíčko“ a bezmála dvacet gramů marihuany.

Ke dvaatřicetiletému muži policisté zjistili, že se jedná o osobu, která již byla v minulosti celkem čtrnáctkrát pravomocně odsouzena za různé delikty od majetkových až po násilné, a že momentálně má tento muž vysloveny hned čtyři zákazy řízení motorových vozidel platné až do roku 2021.

Ani devětatřicetiletá žena není úplně „svatá“. K její osobě policistům evidence prozradily, že i ona měla v minulosti již konflikt se zákonem a to hned čtyřikrát.

Obě zadržené osoby nakonec skončily na policejní služebně. Muž pro podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za který mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Žena pro podezření z přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby, za což jí ve správním řízení hrozí peněžitý trest.

por. Mgr. Tomáš Hulan 28. 1. 2019

vytisknout  e-mailem