Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Drogy za volantem

Výsledky dopravních kontrol na jižní Moravě překvapily i samotné policisty  

 


Od pátku do dnešního rána probíhala na území správy Jihomoravského kraje rozsáhlá dopravně bezpečnostní akce, při níž se policisté zaměřili především na alkohol a drogy za volantem.

Při sčítání výsledků se policisté nestačili divit. Ze 379 řidičů, kteří porušili zákon, byl přibližně každý pátý řidič pod vlivem alkoholu nebo drog . Nejvíce z nich odhalily hlídky na Blanensku. Při kontrolách bylo neuvěřitelných dvacet osm řidičů pod vlivem omamných a psychotropních látek a k šest pod vlivem alkoholu. Blanenští policisté se zaměřili na kontroly především ze soboty na neděli, protože se konala na hradě v Boskovicích akce Radhause a byl předpoklad, že někteří z účastníků by mohli ohrožovat ostatní účastníky silničního provozu tím, že vyrazí s vozem i přesto, že budou pod vlivem takových látek. Policisté nehodlali podcenit skutečnost, že takoví lidé by mohli na silnicích zranit nejen sebe, ale rovněž ostatní, a tak situovali kontroly právě do míst, kudy návštěvníci akce odjížděli.

 

Řidiči mohou i nadále počítat s podobnými kontrolami. Policisté vidí jako velký problém nejen alkohol při řízení, ale rovněž stále více se rozmáhající drogy.

Zvukový záznam:drogy za volantem.mp3

vytisknout  e-mailem