Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Drogy ve vozidle

Díky "koledě", kterou vezli s sebou v autě, si možná vykoledují 5 let. Plné auto drog včetně plněných vajíček pervitinem a kokainem brázdilo Rajskou zahradu. 

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky si ve středu večer povšimli v ulici U rajské zahrady v Praze 3, šedého vozidla, které se rozhodli zastavit a zkontrolovat.  Za volantem seděl řidič a vedle něj spolujezdkyně, kteří byli po celou dobu silniční kontroly značně nervózní. Proto policisté pojali podezření, že něco není v pořádku. Následnou prohlídkou vozidla nalezli v tašce na zadním sedadle větší množství sáčků s návykovými látkami, zejména marihuany, hašiše, extáze a dále cestovní pas na osobu, která procházela mezinárodním pátráním. Při samotné prohlídce řidiče kolegové v jeho ledvince nalezli sáčky s pervitinem a kokainem, které byly umístěny v plastových vajíčkách a také vysokou finanční hotovost.

Z tohoto důvodu byl sedmadvacetiletý cizinec převezen na policejní služebnu a je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Šestatřicetiletou spolujezdkyni převezli také na policejní služebnu k podání vysvětlení. Celým případem se nyní zabývají pražští kriminalisté.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 6. 4. 2023

vytisknout  e-mailem