Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Drogy ve vozidle

Místo snídaně si spolujezdkyně ve vozidle vezla drogy. 

V sobotu krátce po osmé hodině si policisté z pohotovostní motorizované jednotky povšimli v Bělocerkevské ulici v Praze 10, černého vozidla Jeep na německých značkách, které se rozhodli zastavit.

Při silniční kontrole se posádka vozidla chovala nervózně, navíc měl řidič zrychlené pohyby a rozšířené zorničky. Policisté proto muže vyzvali k podrobení se testu na drogy, který byl pozitivní na látky pervitin a opiáty. Následně při prohlídce vozidla, na zadních sedačkách, kolegové nalezli několik sáčků, které připomínaly drogy. Třicetiletá spolujezdkyně policistům uvedla, že v igelitových sáčcích se nachází heroin a pervitin, který má pro svou vlastní potřebu.

Vzhledem ke všem těmto okolnostem putovala celá osádka vozidla na policejní služebnu. Třicetiletá spolujezdkyně byla obviněna ze spáchání trestného činu přechovávání omamných a psychotropních látek a jedu, za což ji v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Celý případ si převzali kriminalisté z oddělení drogové problematiky a zajištěné drogy byly odeslány na expertizu k dalšímu zkoumání. Osmačtyřicetiletý řidič byl vyzván k podrobení se lékařské prohlídce spojené s odběrem krve a moči, kterou odmítl a z tohoto důvodu je podezřelý ze spáchání přestupku v dopravě.

por. Mgr. Violeta Siřišťová

15.3.2021

vytisknout  e-mailem