Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Drogy ne!

KRAJ - Za víkend odhaleno pět řidičů pod vlivem drog. 

Policisté z Pohotovostního a eskortního oddělení od pátku do neděle (26. - 28.2.) odhalili pět řidičů, kteří řídili pod vllivem drog. Nejčastěji se jednalo o požití marihuany a pervitinu. Všem řidičům - mužům - ve věku od 22 až 39 policisté zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Dva řidiči se navíc dopustili ještě dalšího přestupku. Jeden neměl platnou STK a jeden neměl u sebe, ačkoliv ho vlastní, řídičský průkaz. Policisté řidiče vyzvali k podrobení se odbornému lékařskému vyšetření spojeným s odběrem žilní krve. Kromě jednoho se všichni podrobili a výsledky jejich vyšetření budou přidány k jejich spisu.

 

 

Všechny přestupky policisté předali k příslušným správním orgánům k dořešení.

 

 

 

Během víkendu policisté odhallili 14 mužů, kteří u sebe přechovávali v malém množství pro svoji potřebu omamnou či psychotropní látku. Nejstaršímu bylo 40 let a nejmladšímu 17. V jedenácti případech měli u sebe marihuanu, ve dvou pervitin a jeden 21letý měl u sebe 9 kusů psychotropních houbiček. Drogu, kterou všichni dobrovolně vydali, policisté předali do skladu Toxi k následnému zničení. Policisté přestupek na místě vyřešili blokovou pokutou.
 

Pro připomenutí:

Přechovávání drog pro vlastní potřebu je vždy protiprávní. V malém množství podle zákona o přestupcích; v množství větším než malém podle trestního zákoníku.

Přechovávání drogy pro jiného je vždy trestný čin.

Pěstování rostliny nebo houby obsahující omamnou nebo psychotropní látku pro vlastní potřebu v malém množství je přestupkem.

Sušení konopí je výrobou psychotropní látky a je trestným činem bez ohledu na množství.

Malé množství - množství návykové látky uvedené v příloze stanoviska trestního kolegia Nejvyššího soudu ČR

Omamné a psychotropní látky - návykové látky uvedené v nařízení vlády č. 463/2013
 

por. Iva Kormošová
29.2.2016, 13.30
 

vytisknout  e-mailem