Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Drogy jim nejsou cizí

BŘECLAVSKO: Zdrogovaní řidiči zřejmě neradi chodí pěšky. 

Břeclavští policisté v noci na dnešek kontrolovali pětatřicetiletého řidiče osobního vozidla Peugeot. Ten sedl za volant auta poté, co požil pervitin. To sám policistům doznal, když u něj orientačním testem zjistili pozitivní výsledek na přítomnost amfetaminu v jeho těle. Dalším šetřením policisté zjistili, že se jedná o neřidiče a tudíž vůbec nevlastní řidičský průkaz. Na výzvu policistů se poté podrobil lékařskému vyšetření a odběrům tělních tekutin. Za jeho prohřešek mu u správního řízení hrozí pokuta a zákaz řízení.

Obdobný případ řešili v noci na pondělí policisté v Hustopečích. Při hlídkové činnosti zastavili šestatřicetiletého řidiče osobního vozidla Ford. Ten měl rovněž pozitivní test na přítomnost amfetaminu v těle. Na výzvu policistů k podrobení se lékařskému vyšetření a odběrům se však postavil negativně a bezdůvodně se tomu odmítl podrobit. I tento řidič skončí u správního řízení, kde mu hrozí až 50tisícová pokuta a dvouletý zákaz řízení.

Tyto dva případy nejsou zdaleka ojedinělé. Policisté na Břeclavsku se řidiči, kteří nemají za volantem motorových vozidel co dělat, setkávají poměrně často. Kromě těch, co si před jízdou dopřáli alkohol, se od začátku letošního roku setkali s téměř 80 řidiči pod vlivem drogy. To jsou poměrně nelichotivá čísla, a proto v kontrolách řidičů s podezřením na ovlivnění návykovou látkou nechceme polevit. Naší snahou je takové řidiče dostat ze silnic.

por. Bc. Petr Zámečník, 3. 6. 2020

vytisknout  e-mailem