Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Drogy a vydírání

KRÁLOVÉHRADECKO - Obviněnému hrozí až5 let ve vězení. 

Ze spáchání přečinu vydírání a z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy obvinil policejní komisař v těchto dnech 38letého muže ze středních Čech, zdržujícího se v Hradci Králové. Policisté mu kladou za vinu, že si v loňském roce domluvil na parkovišti u jedné prodejny v Hradci Králové schůzku s 23letým mužem, který mu údajně dlužil částku 900 korun. Poškozeného však zde fyzicky napadl a požadoval splacení dluhu. Když mu mladík sdělil, že peníze nemá, odcizil mu z batohu dva mobilní telefony v celkové hodnotě 5 tisíc korun a z místa odjel.
Obviněný má rovněž zřejmě na svědomí i trestnou činnost, které se měl dopouštět od března do září loňského roku, když ve více jak třiceti případech na různých místech v Hradci Králové poskytl buď bezúplatně nebo za úplatu dalším osobám drogu  zvanou pervitin.
Obviněný je občasným uživatelem drog a není policistům neznámý, neboť měl v minulosti problémy se zákonem.  Za shora uvedené jednání mu hrozí až 5letý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 3. září 2015 ve 12:00

vytisknout  e-mailem