Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Drobnější krádeže se ženě a muži nasčítaly a teď mohou skončit na 2 roky ve vězení

MLADOBOLESLAVSKO - Oběma bylo sděleno podezření z přečinu krádeže. 

To, že je krádež pouze přestupkem, když se částka na odcizené věci nevyšplhá nad 10 tisíc korun neplatí v případě, že je krádeží více v poměrně krátké době. V takovém případě se částky sčítají a mnohdy přesáhnou částku o dost více než je již právě zmíněná hranice 10 tisíc korun.
Právě to platí i v následujících dvou případech. Policisté z Obvodního oddělení Mladá Boleslav i drobnější přestupky (krádeže) řádně evidují a postupně sčítají, právě proto se u 28letého muže a 36leté ženy dostali na částku v řádech desítek tisíc korun a oběma sdělili podezření z pokračujícího přečinu krádeže.

28letý cizinec má na svém kontě 14 krádeží za období od září loňského roku března letošního roku, které se odehrály na různých místech v Mladé Boleslavi. Muž si z prodejny odnášel vše možné, jednou to bylo syrové maso, sladkosti nebo alkohol, jindy zase parfémy, holící stojky nebo kosmetika. Celková škoda na odcizených věcech dosáhla částky 30 tisíc korun.

Podobně je na tom i 36letá žena z Mladé Boleslavi. Ta má na kontě celkem 13 krádeží, taktéž na území města Mladé Boleslavi. I ona se zaměřila na obsáhlé spektrum věcí, které si z obchodu odnesla bez zaplacení. Především se jednalo o dámské i pánské parfémy, kosmetiku, zubní pasty, ale i ona několikrát odešla bez zaplacení potravin a sladkostí. Celková škoda odcizením dosáhla částky 43 tisíc korun.

Jak ženě, tak i muži mladoboleslavští policisté sdělili podezření z pokračujícího přečinu krádeže a oběma hrozí až 2letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
19. května 2023

vytisknout  e-mailem