Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Drobná dopravní kolize odstartovala rvačku

SEMILSKO - Policisté objasňují incident, který se neobešel bez zranění. 

Počátkem března v dopoledních hodinách na silnici u obce Ždár na Semilsku o sebe  při míjení "škrtla" dvě protijedoucí vozidla. Jednalo se o Škodu Octavii a o dodávkové vozidlo značky Renault. Výsledkem bylo poškozené levé zrcátko u octavie, což jejího řidiče pořádně "nadzvedlo", a to  i proto, že podle něj řidič dodávky o kolizi věděl a přesto nezastavil. Šofér octavie se proto na místě  otočil a dodávku dojel  v Levínské Olešnici před křižovatkou, kde ji údajně vybrzdil a tak donutil zastavit.

V popisu samotného incidentu, který následoval, se obě strany značně rozcházejí. Řidič dodávky tvrdí, že 25letý šofér octavie vyskočil ze svého  vozu a začal tlouct jeho dospělého syna, který s ním cestoval jako spolujezdec. Nemohli se totiž domluvit na tom, kdo se má komu omluvit a kdo z nich řídí lépe.

Řidič octavie zase vypověděl, že ho šofér dodávky držel, aby se nemohl bránit,  a jeho syn do něj kopal a surově ho tloukl. Kromě policistů přijela na místo i Zdravotnická záchranná služba, která převezla na vyšetření do nemocnice 44letého syna řidiče dodávky. Ten si stěžoval na silnou nevolnost.

Policisté nyní mají před sebou nelehký úkol zjistit, kdo koho napadl první a kdo se jen bránil. V této souvislosti již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání  přečinu výtržnictví. Pokud by někdo z aktérů rvačky trpěl výraznějšími zdravotními problémy, mohli by právní kvalifikaci rozšířit i na ublížení na zdraví. Otázkou tedy zůstává koho a z čeho nakonec obviní.

23. 3. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem