Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Drahý výběr obuvi

Ostrava: Krádeže zákazníků, kteří si zkoušeli boty 

Ostravští policisté přijali několik oznámení o krádežích kabelek, mobilů či peněženek, převážně při zkoušení obuvi v obchodě. Případy, u kterých dosahuje celková škoda téměř 50 000 korun, mají společného jmenovatele -  36letou ženu, kterou již kriminalisté obvinili.

Všechny krádeže se odehrály v nákupních centrech v Moravské Ostravě. K první došlo v polovině července v prodejně obuvi. Žena si při zkoušení bot odložila batoh, který ponechala na krátkou chvíli bez dozoru. „Šikovností“ jiné osoby přišla kromě jiného o peněženku a platební kartu, ze kterých byly obratem uskutečněny výběry z bankomatu (v částce přesahující 15 000 korun). Další čtyři obdobné krádeže se odehrály v průběhu srpna – zákazníci se namísto svým osobním věcem věnovali výběru obuvi. Jedna žena přišla mimo jiného o peněženku a doklady, druhá o mobil a třetí rovnou o celou kabelku. Čtvrtým poškozeným je muž, kterému z odloženého batohu byla odcizena peněženka s doklady. Poslední případ se týká prodavačky prodejny s oblečením, která nahlásila, že došlo v nestřeženém okamžiku k odcizení mobilu odloženého v prostoru pokladny.

Policisté z obvodního oddělení Ostrava – střed ve spolupráci s kriminalisty z 1. oddělení obecné kriminality Městského ředitelství policie Ostrava shromažďovali a vyhodnocovali u každého ohlášeného případu veškeré dostupné informace. Podezření, že skutky mají společného jmenovatele, se nakonec potvrdilo.  Kriminalisté na základě zjištěných skutečností obvinili 36letou ženu z Ostravy pro přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Celková škoda byla vyčíslena na 48 000 korun. Obviněné, která byla v minulosti za obdobné jednání odsouzena, hrozí dle trestního zákoníku trest v rozsahu šesti měsíců až tří let. K jednání se v podstatě doznává, přičemž důvodem měl být nedostatek financí na jídlo, zábavu či kosmetické služby. Kriminalisté i nadále pokračují v úkonech trestního řízení.

por. Mgr. Soňa Štětínská
oddělení tisku, 17. září 2021

                                                                                                         

vytisknout  e-mailem