Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Drahé seznámení

TEPLICKO - S podvodníkem se seznámila na internetu; Kradl jako straka; Řídila pod vlivem drog. 

Drahé seznámení

     Z přečinu podvodu byl obviněn 45 letý muž, který je podezřelý, že připravil ženu z Teplicka o třináct a půl tisíc korun.  S poškozenou se seznámil na internetu a následně jí přislíbil zakoupení letenky do Thajska a strávení společné dovolené. Žena mu na účet poslala peníze, následně ale zjistila, že podezřelý letenky sice rezervoval, ale na jméno jiné ženy a jiný než smluvený termín. Na muže podala trestní oznámení a případ skončil jeho obviněním, pokud věc skončí u soudu a muž by byl uznán vinným, může jít až na dva roky do vězení.

Kradl jako straka

     Ve vazební věznici skončil v minulosti dvanáctkrát odsouzený recidivista, který v uplynulých týdnech opakovaně okrádal obyvatele Teplic. Devětatřicetiletý muž se v polovině dubna v Řetenicích vloupal do sídla firmy, kde odcizil peníze, notebook s příslušenstvím a další věci za téměř osmdesát tisíc korun. Další krádeže se dopustil koncem dubna, v noci se vloupal do restaurace, kde odcizil doutníky, cigarety a několik lahví s alkoholem. Vykradl také kiosek v Řetenicích, ze kterého si odnesl přes dva tisíce korun, trestného činu se dopustil i v areálu nemocnice, kde vnikl do prodejny, ze které si odcizil několik desítek tisíc korun. V nemocnici kradl i začátkem května, z prodejního automatu odcizil potraviny a nápoje. Krádežemi a poškozením cizího majetku způsobil škodu přes dvě stě tisíc korun, muž byl obviněn z přečinů krádeže a poškození cizí věci, za které ho může soudce v případě uznání viny poslat až na pět let zpátky za mříže.

Řídila pod vlivem drog

     Začátkem dubna zastavili policisté v Proseticích auto, za jehož volantem seděla žena, která vykazovala známky požití omamných a psychotropních látek, čemuž nasvědčoval i výsledek orientačního testu. V uplynulých dnech policisté obdrželi výsledky rozboru odebrané krve, toxikologické vyšetření prokázalo přítomnost metamfetaminu v takové koncentraci, která podle platné legislativy ovlivňuje člověka natolik, že se nachází ve stavu vylučujícím způsobilost řídit motorová vozidla. Policisté ženě zadrželi řidičský průkaz a sdělili jí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za jehož spáchání jí v krajním případě hrozí až roční vězení.

17. května 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem