Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dračí lodě 2022

KRAJ - Už popáté se v Sadské konal přebor Krajského ředitelství policie Středočeského kraje Dračí lodě. 

V úterý 14. června 2022 se v areálu školního policejního střediska v Sadské sešlo 420 přímých účastníků 5. ročníku středočeského policejního přeboru Dračí lodě 2022. Sečteno a podtrženo – dohromady s organizátory přeboru se tak ve výcvikovém areálu potkalo více než 450 policistů, ale také zástupci Hasičského záchranného sboru ČR z nejbližšího okolí, tedy z Kolína a Nymburka. Celé úterní odpoledne probíhaly na Jezeře Sadská, s laskavým svolením Města Sadská i vlastníka Jezera, tréninky jednotlivých posádek, kterých bylo celkem dvacet. Večer patřil důležité části této akce, konkrétně setkávání policistů napříč všemi službami a celým krajským ředitelstvím. Za doprovodu živé (skupina ZOO) i reprodukované hudby se podařilo propojit policisty všech generací a odborností, kteří si mohli nerušeně povídat a bavit se.

Středa 15. června 2022 patřila od rána „ostrým“ závodům dračích lodí. Za vydatné pomoci kormidelníků z kanoistického oddílu Lokomotiva Nymburk se na trať dlouhou cca 200 metrů vydaly posádky řízené bubeníky - šéfy (většinou ředitelé územních odborů nebo vedoucí odborů), které v počtu 20+1 závodník bojovaly o konečné umístění ve čtyřech jízdách.

Počasí účastníkům přeboru Dračí lodě 2022 přálo, závody proběhly v duchu fair play a odpoledne tak mohla technická ředitelka přeboru mjr. Petra Hofmanová s náměstkem ředitele Krajského ředitelství policie Středočeského kraje pro SKPV plk. Ondřejem Smotlachou vyhlásit konečné umístění. Stejně jako v minulých ročnících, i v tom letošním nebyly výsledky tím nejdůležitějším. Podstatná byla dobrá nálada, setkávání a hlavně týmový duch, který je na dračích lodích základem.

Děkujeme všem za účast a těšíme se na viděnou při přeboru Dračí lodě 2023!

mjr. JUDr. Petra Hofmanová
vedoucí Školního policejního střediska

                                                                                                    

vytisknout  e-mailem