Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dotaz na řešení předaného podání

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost zněla:

„Dobrý den, chceme se dotázat jakým způsobem a s jakým výsledkem bylo řešeno postoupené podání od Městského úřadu … (odbor živnostenský úřad) na subjekty IČ … a IČ … v souvislosti s prováděním stavebních zakázek malého rozsahu pro obec … (IČ …), předaného Krajskému ředitelství policie Moravskoslezského kraje.“.

Odpověď:

Povinný subjekt Vaši žádost posoudil v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím (dále jen „InfZ“) a poskytuje Vám následující informace.

V prvé řadě je nutno konstatovat, že povinný subjekt poskytuje takové informace, které jsou určitým způsobem zaznamenané ve smyslu § 3 odst. 3 InfZ. V kontextu Vaší žádosti byla taková zaznamenaná informace vyhledána v elektronickém systému spisové služby pouze ve vztahu k „subjektu IČ …“. Jinak řečeno k „subjektu IČ …“ taková informace nebyla dohledána, požadovanými informacemi ve smyslu § 3 odst. 3 InfZ tedy povinný subjekt nedisponuje (nejsou zaznamenané).

U požadované informace k „subjektu IČ …“ se jedná o anonymní podnět „Oznámení o porušování živnostenského zákona“, který obdržel odbor správní a obecní živnostenský úřad Městského úřadu … (dále jen „ŽÚ …“). Tento podnět byl následně dokumentem ze dne … „předán“ krajskému ředitelství. V rámci krajského ředitelství tento podnět šetřil policejní orgán oddělení hospodářské kriminality územního odboru Bruntál.

Kvalifikovaným posouzením obsahu předmětného podnětu a provedeným šetřením dle § 158 odst. 1 trestního řádu a dle zákona č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky, nebyly zjištěny skutečnosti důvodně nasvědčující tomu, že byl spáchán trestný čin a odůvodňující zahájení úkonů trestního řízení podle § 158 odst. 3 trestního řádu.

Na podkladě výše uvedených skutečností, byla věc dne … uložena bez dalšího opatření.

vytisknout  e-mailem