Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dotaz na prodej drog, stav řízení

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost a odpověď: 

Znění žádosti, cituji:

„Vzhledem ke skutečnosti, že nahlášená trestná činnost drogově závislých osob bydlících na uvedené adrese v nezměněné formě pokračuje a trvá v souladu s informačním zákonem žádám o podrobnou informaci:

  1. Jakým konkrétním způsobem 7.oddělení bylo provedeno šetření našeho oznámení o prodeji drog na adrese …. drogově závislými osobami žijícími na této adrese.
  2. Kdy /datum/ bylo šetření provedeno.

Povinný subjekt žádost posoudil a poskytuje Vám následující informace (odpovědi):

Podnět …. byl postoupen ….. Městskému ředitelství policie Ostrava a dle věcné a místní příslušnosti následně postoupen 7. oddělení obecné kriminality Městského ředitelství policie Ostrava. Policejní orgán od přijetí prováděl šetření v souladu se zákonem č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky. Jednalo se konkrétně o postup dle § 61 (Podání vysvětlení), dále o získávání poznatků o trestné činnosti ve smyslu § 69 a § 70, za využití oprávnění a prostředků v zákonu uvedených. O šetření byl sepsán úřední záznam (datovaný dne 15. května 2023), dne 22. května 2023 pak byl sepsán další úřední záznam o uložení věci, čímž bylo šetření ukončeno. O uvedeném byl ….. vyrozuměn.

Povinný subjekt sděluje, že zpracovatel podkladů nedisponuje konkrétními daty jednotlivých realizovaných šetření, pouze daty, která jsou uvedena výše a vztažena k jednotlivým úkonům policejního orgánu. InfZ v § 3 odst. 3 stanoví, že informací se rozumí jakýkoliv obsah nebo jeho část v jakékoliv podobě, zaznamenaná na jakémkoliv nosiči. V § 2 odst. 4 pak stanoví, že povinnost poskytovat informace se netýká vytváření nových informací. Povinný subjekt tedy nemá informační povinnost k takovémuto novému vytváření informace, což uplatňujeme v tomto případě.

Doprovodná informace: Žadateli je věc známa, bylo zapotřebí anonymizovat osobní údaje a další informace.

vytisknout  e-mailem