Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dotaz na počty zásahů – úhyn zvířat v souvislosti s užíváním zábavní pyrotechniky

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost zněla:

"...žádám o přístup k informacím týkajícím se počtu a povahy zásahů, v místě vaší působnosti, prokazatelně souvisejících s úhynem ptáků nebo jiných zvířat v důsledku přímé souvislosti s používáním zábavní pyrotechniky nebo prováděním ohňostrojů či ohňostrojných prací v období 31. 12. 2023 - 1. 1. 2024.

Současně v souladu s § 4a odst. 2 citovaného zákona žádám o zpřístupnění výše uvedených informací zasláním na e-mailovou adresu ....".

Odpověď:

Současně byl dokument s obsahově totožným dotazem dne 4. 3. 2024 zaslán z e-mailové adresy …….. i na e-mailové adresy některých organizačních článků krajského ředitelství, nicméně s ohledem na způsob zaslání se nejednalo o žádosti podle zákona č. 106/1999 Sb.

Žadateli byla odeslána odpověď, kterou jsou zároveň vyřizovány i tyto další (obsahově totožné) dokumenty.

Za Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje bylo žadateli sděleno, že v předmětném vymezeném období od 31. 12. 2023 do 1. 1. 2024 neevidujeme žádné jím dotazované "zásahy" či jakékoliv výjezdy hlídek "souvisejících s úhynem ptáků nebo jiných zvířat v důsledku přímé souvislosti s používáním zábavní pyrotechniky nebo prováděním ohňostrojů či ohňostrojných prací".

vytisknout  e-mailem