Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dotaz na kázeňské potrestání

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Krajské ředitelství policie kraje hlavního města Prahy obdrželo cestou datové schránky dne 18. 11. 2023 podání označené jako stížnost a z části žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen “zákona 106/1999 Sb.,“), od žadatele J.W.

„Vážené prezídium, přeposílám Vám komunikaci s dozorčí službou, která odmítla přijmout oznámení o dopravním přestupku. Taktéž nerozumím situaci, že nejsem vyrozuměn datovou schránkou, ale policista si troufne poslat email, kde neví, kdo má k němu přístup a klidně takto nakládá s mými osobními údaji, což by se u datové schránky nestalo a stát nemůže, neboť je chráněna přístupovými údaji. Vyrozuměn jsem byl bez čísla jednacího, bez podpisu vedoucího /zřejmě není znalý spisového a skartačního řádu/, telefonní číslo na služebnu nevím, ale to už jsou detaily. Žádám být o stížnosti vyrozuměn.

Následně dle 106/1999 Sb. mě zajímá zda byl policista za poslední 3 roky kázeňsky potrestán. Očekávám řádné vyrozumění, vyřešení oznámení a nastavení takových opatření, aby se již v budoucnu neopakovalo.“.

Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy postoupilo žádost Krajskému ředitelství policie kraje Vysočina, které podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. posoudilo žádost z hlediska úplnosti povinných údajů a obsahu a žadateli poskytuje požadované informace:

Odpověď: Policista nebyl za poslední tři roky kázeňsky potrestán.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
11. prosinec 2023

vytisknout  e-mailem