Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dotaz na činnost NCOZ

Žadatel se domáhal informací od NCOZ SKPV:  

„…1. Žádám o poskytnutí informace, podle jakého úředního pokynu (číslo pokynu ze dne...), je u občanů ČR, kteří podají trestní oznámení u ÚOKFK popř. u NCOZ, následně u nich provedena v domě „návštěva" v jejich nepřítomnosti, at' už jakýmkoliv rafinovaným a koordinovaným způsobem, (Nejde o násilné provedení, ale o „profesionální" akce).

2. Kolik „lidí" a jakým způsobem se na takové nenápadné „akci" podílejí?

3. Zda si příslušní „pověřenci" speciální technikou ofocuji zámky a dle takové techniky si vytvoří „své" paklíče ke „svým návštěvám".

4. Kolik např. aut (které si opakovaně vymění značky a jsou dle značky nedohledatelné), se na takové nenápadné „akci" podílí? Zda existuje evidence „akcí"? A u koho?

5. Komu se u občanů v ČR zakládají tzv. „štěnice"? A komu slouží?

6. Kolik stojí „ odštěnicování" 10 000,-Kč, 20 000,-Kč nebo více?

7. Vzhledem k tomu, že se to děje standardně po podání tr.oznámení u označeného orgánu, žádám o sdělení, zda takové „akce" jsou hlášeny Bezpečnostnímu výboru PS? Nebo zda je to pouze libovolná akce „někoho" dle potřeby?

8. Jaká výše částky v korunách taková protiústavní a nezákonná „akce" stojí státní rozpočet?

9. Jaké je úřední sídlo (nikoliv poštovní schránka) NCOZ? (Domnívám se, že neexistuje toliko poštovní schránka na místní poště popřípadě v katastrálním území Praha 5- Zbraslav).

10. Které oddělení z NCOZ ve spolupráci se kterým státním zastupitelstvím ČR vyšetřuje nepromlčitelné zločiny proti lidskosti spáchané konkrétními komunistickými pachateli, jestliže doposud nejsou podle zákona od roku 1990 vyšetřeny, a některé z nich musí začít vyšetřovat státní zastupitelství cizího státu?

11. Žádám o sdělení, zda existuje písemný materiál (dohoda apod.) uzavřený mezi NCOZ a NSZ ČR (popř. s jinou institucí) o záměrném nevyšetřování nepromlčitelných zločinů proti lidskosti (např. násilného rozdělování rodin; v NDR bylo tisíce rodin násilně rozděleno- násilné rozdělení rodin organizovala Margot Honeckerová), spáchaných konkrétními komunistickými pachateli,
s cílem, zajistit jim trestní nestíhatelnost. V případě, že takový materiál existuje, žádám o zaslání jeho fotokopie.…“

 

Žadateli poskytnuty tyto informace:

  1. NCOZ žádné nelegální a protiprávní postupy neuplatňuje, při své činnosti se řídí platným právním řádem České republiky a jedná v souladu se zákony a interními předpisy, např. zákon č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky, zákon č. 141/1961 Sb., o trestním řízení soudním (trestní řád).
  2. Viz odpověď na otázku č. 1. NCOZ takový postup neprovádí, tudíž nelze na otázku kvalifikovaně odpovědět.
  3. Viz odpověď na otázku č. 1. NCOZ takový postup neprovádí, tudíž nelze na otázku kvalifikovaně odpovědět.
  4. Viz odpověď na otázku č. 1. NCOZ takový postup neprovádí, tudíž nelze na otázku kvalifikovaně odpovědět.
  5. Ze strany Policie ČR (a tedy i NCOZ) není nikdo z občanů ČR protiprávně omezován na svých právech (např. nasazováním tzv. „štěnic“). Na tento dotaz nelze odpovědět a je třeba se v této souvislosti obrátit na jiné (soukromé) subjekty.
  6. Viz odpověď na otázku č. 5.
  7. Police ČR žádné takové akce neprovádí, tudíž nebylo nic hlášeno, i když je pravdou, že Policie ČR předkládá zpětně výročním způsobem Parlamentu ČR přehledy některých zákonem vybraných a vyjmenovaných zákonných policejních vyšetřovacích postupů.
  8. Viz odpověď na otázku č. 5.
  9. Úřední sídlo NCOZ je Na Baních 1304, 156 80 Praha 5 - Zbraslav.
  10. Žádné oddělení NCOZ není kompetentní k vyšetřování nepromlčitelných zločinů proti lidskosti spáchané komunistickými pachateli. V souvislosti se zločiny komunismu je dle vnitřních předpisů Policie ČR jako jediný oprávněn provádět šetření, prověřování a vyšetřování trestných činů spáchaných od 25.2.1945 do 29.12.1989 Úřad dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu služby kriminální policie a vyšetřování (adresa sídla Úřadu: Přípotoční 300/12, 101 00 Praha 10, korespondenční adresa: Policejní prezidium ČR, poštovní přihrádka 62/ÚDV, 170 89 Praha 7).
  11. Písemný materiál mezi NCOZ a Nejvyšším státním zastupitelstvím ČR o záměrném nevyšetřování nepromlčitelných zločinů proti lidskosti neexistuje.

 

plk. Mgr. Jaroslav Ibehej

vytisknout  e-mailem