Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dotaz ke konkrétnímu spisu

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost zněla:

„Vážení, dle InfZ, žádáme o poskytnutí těchto informací:

a) spisový přehled věci sp. zn. …

b) poslední rozhodnutí ve věci sp. zn. …“.

Odpověď:

Povinný subjekt žádost posoudil a konstatuje, že se jedná o dokumenty týkající se trestní věci vedené oddělením hospodářské kriminality územního odboru Opava. V žádosti požadujete „poslední rozhodnutí“, přičemž v dané věci bylo rozhodováno na dvou stupních - nejprve vydal tento policejní orgán usnesení o odložení věci a následně bylo vydáno usnesení státního zástupce Okresního státního zastupitelství v Opavě, který zamítl podanou stížnost.

Požadované informace Vám lze poskytnout jen z části, kdy dokumenty bylo nutné anonymizovat. Jedná se o tyto poskytnuté dokumenty:

  • soupis dokumentů k č. j. ...,
  • usnesení policejního orgánu o odložení věci podle § 159a odst. 1 trestního řádu pod č. j. …
  • usnesení státního zástupce Okresního státního zastupitelství v Opavě o zamítnutí stížnosti podle § 148 odst. 1 písm. c) trestního řádu č. j. …

Anonymizace těchto dokumentů byla provedena s ohledem na skutečnost, že obsahem jsou zejména osobní údaje ve smyslu § 8a odst. 1 InfZ, a dále také projevy osobní povahy a informace, jejichž poskytnutí by mohlo zasáhnout do soukromí osob či jejich osobnosti. Rovněž bylo potřeba vzít v úvahu ochranu osobnosti právnické osoby – ochrana dobré pověsti. Anonymizace dokumentů je předmětem rozhodnutí o částečném odmítnutí žádosti, které je Vám souběžně zasláno.

vytisknout  e-mailem